Dramska udruga ‘Most’ iz Trilja pobjednik 5. Smotre dramskih amatera

Proteklog vikendau Trilju je održana 5. Smotra dramskih amatera Splitsko-dalmatinske županije na kojoj je nastupilo 10 kazališnih družina. Pobjednik je Dramska udrugaMost’ Trilj čija je predstava ‘Mrtvine’ proglašena najboljom. Ovom pobjedom Triljani su se plasirali na državnu smotru, koja će biti održana krajem svibnja u Vodicama. U okviru smotre održan je i seminar za voditelje, redatelje i glumce amaterskih kazališta i dramske pisce, kojeg je vodila prof. dr.sc. Sanja Nikčević ...

5. SMOTRA DRAMSKIH AMATERA

Piše: Marija Maroš / Ferata.hr
Izvor: Ferata.hr


Selektorica za očuvanje kulturne baštine Nikčević dodijelila je priznanje KUD-u ‘Kamešnica’ iz Otoka, nagradu za scenografiju dobio je Pave Grujica iz družine ‘Sveti Kliment’ Sitno Gornje, a nagradu za najbolji novi tekst dobila je predstava ‘Ona kraljica’ koju je napisala Meri Bradarić iz kazališta ‘Moreta’ Kaštel Stari. Kaštelani su također osvojili i nagrade za najbolju sporednu mušku i žensku ulogu.

Najboljom glumicom proglašena je Ana Ćaleta iz Dramske udruge ‘Most’ Trilj za ulogu u predstavi mrtvine, a Triljani su osvojili i nagradu za najbolju mušku ulogu, koja je pripala Konstantinu Prceli, također za ulogu iz predstave ‘Mrtvine’.

Povezani članci

Who's Online

We have 236 guests and no members online