Vinko Vuković: Most je uspio jer je narod konačno glasao 'za'

Dirljivo je jučer bilo gledati glasače dviju najvećih političkih koalicija kako diljem zemlje po biračkim mjestima stvaraju gužvu, pa prevrću, okreću i razgrću glasačke listine pitajući se gdje su nestali oni listići s proteklih izbora na kojima su tako jednostavno mogli zaokružiti stranku / opciju koju desetljećima zaokružuju. I što im sad znači taj preferencijski glas, kome ga uostalom dati.. S druge strane, birači Mosta nezavisnih lista nisu imali tih problema. Oni su jučer točno znali što žele. Došli su, glasali i pobijedili. Jer, bez obzira što Domoljubna koalicija ukupno ima najviše glasova, što je Hrvatska raste, ako se poslužimo čistom matematikom, također debelo ispred Mosta, jasno je da su Božo Petrov i njegova mahom neznana ekipa, bez obzira što su se postizborni trgovci mješovitom političkom robom sinoć odmah dali na posao, uvjerljivo trijumfirali. I, ne, nije Most dobio takozvane protestne glasove, nije riječ o razočaranim građanima koji svake četiri godine traže neki kvazi treći put glasujući “protiv”, to je zabluda koja nam se namjerno servira iz oba velika tabora, nego o ljudima koji su itekako glasali “za”. Za bolju, pošteniju i vrjedniju Hrvatsku. Za Hrvatsku zasukanih rukava, a bez parola i uhljebljenih štetočina koji su doslovno prepravili svaki kutak slijepe naše..

VINKO VUKOVIĆ - ANALIZA IZBORA

Protestni glasovi? Ne nasjedajte na te priče, Most je uspio jer je narod konačno glasao 'za'

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

izbori 2015

Ipak, Petrovu neće biti lako.

Pod a) mora ostati dosljedan. Lako je, naime, bilo pričati u predizborne svrhe, a sada treba pokazati kako je sve ono što je govorio ‘ostat ću svoj!’ uistinu mislio ozbiljno.

A to nas dovodi do situacije b) u kojoj će psihijatar iz Metkovića morati upotrijebiti sve svoje znanje kako bi na okupu održao ipak boležljivu skupinu podložnu opakim virusima iz HDZ-a i SDP-a.

sabor

Povezani članci

Who's Online

We have 306 guests and no members online