Zanimljivosti..

Prijateljsko uvjeravanje

Sretoh prijatelja, nogometaša, mladoga, štono bi se reklo u usponu. Živi u dijaspori, u jednoj bogatoj zemlji, možda i najbogatijoj u Europi. Što ne dođeš u Hajduk, priupitah ga. Sad je idealno vrijeme. Ma daj, što je tebi, koji Hajduk..., reče mi uz prigodno kolutanje očima. A hajdukovac je, iz familije hajdukovaca. Moje drugo pitanje znatno ga je manje  iznenadilo. A Dinamo, da te Dinamo pozove, bi li se uputio u Zagreb? Odgovor je bio očito odavno pripremljen. Kad bi se to dogodilo ne bih nimalo dvojio, odmah bih se uputio prema Maksimiru, ne bi me dva puta trebali zvati! A hajdukovac je, rekoh pravi, ili je to barem nekad bio. Sviđalo se to nama ili ne, ali tako danas stvari stoje..., piše naš dućanin Vinko Vuković na svom "hajdučkom" blogu ...

 

Piše: Vinko Vuković
Izvor:
http://www.vinkovukovic.bloger.hr/
 
Sviđalo se to nama ili ne, ali tako danas stvari stoje. Poljud je destinacija koju će mnogi nogometaši samo u nuždi izabrati. Sredina je to u kojoj će samo rijetki prepoznati mogućnost napretka.
 
Pri tome, naravno, mislim na talentirane momke, a ne one koji već godinama prave gužvu u 'bijeloj' svlačionici. Iz Hajduka se, naime, najbolji igrači prodaju u Waregem, a iz Dinama u Arsenal.
 
Tako je danas, a da ne bude i sutra trebala bi se pobrinuti nova Hajdukova Uprava na čelu sa sve izvjesnijim predsjednikom Željkom Jerkovom.
 
Dok se to ne dogodi, odnosno dok 'novi ljudi' zaista ne zakorače na Poljud, dužnost mi je odati priznanje Tomislavu Ercegu, sportskome direktoru Hajduka koji se trudi raditi, a ne pozirati i s kojim su se mnogi izrugivali kada je nedavno izjavljivao kako putuje za Werderom kako bi ih nagovorio da dođu u Split odigrati prijateljsku utakmicu. I to praktički besplatno, samo za put i spavanje.
 
I uspio je. Još kad bi uspio i u nekim drugim stvarima koje mu stoje u opisu radnoga mjesta ...

Povezani članci

Who's Online

We have 479 guests and no members online