Turizam bez zapreka

Za program "Turizam bez zapreka", namijenjen rješavanju infrastrukturnih problema za osobe s invaliditetom, Ministarstvo turizma ove godine izdvaja 600.000 kuna, trostruko više novca nego lani, a ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava s 20 korisnika potpisani su u petak, u prostorijama Ministarstva. Tih 600.000 kuna, rekao je ministar Damir Bajs, namijenjeno je tijelima područnih uprava i lokalnih samouprava, udrugama i turističkim zajednicama. "Invalidi se nigdje ne moraju osjećati građanima drugog reda, pa ni u turizmu. Ovaj je novac namijenjen njihovom lakšem pristupu turističkoj infrastrukturi, no isto tako želimo da Hrvatska bude prepoznata kao država koja se brine o svojim gostima, odnosno destinacija visokih uzusa", rekao je, uz ostalo, ministar turizma Damir Bajs ...


TURIZAM

Lakši pristup invalidima turističkoj infrastrukturi


Piše: Davor Verković / Vjesnik
Izvor: Vjesnik


pomoć invalidima- "Nije riječ, međutim, samo o 600.000 kuna. Zajedno s ulaganjima lokalnih jedinica, dakle općina, županija, gradova, iznos se diže na 1,6 milijuna kuna. Invalidi se nigdje ne moraju osjećati građanima drugog reda, pa ni u turizmu. Ovaj je novac namijenjen njihovom lakšem pristupu turističkoj infrastrukturi, no isto tako želimo da Hrvatska bude prepoznata kao država koja se brine o svojim gostima, odnosno destinacija visokih uzusa", rekao je, uz ostalo, ministar turizma Damir Bajs.

Država mora imati ciljeve koji se ne provode samo od godine do godine, a ovakvim ulaganjima nastoji se pomoći da se turističke destinacije bolje pripreme za sljedeću sezonu, odnosno da se naš kompletan turizam digne na višu kvalitativnu razinu.

Povezani članci

Who's Online

We have 151 guests and no members online