Predstavljen prvi nacionalni katalog – Ruralni turizam Hrvatske

Ministarstvo turizma i Hrvatska gospodarska komora (HGK) predstavili su u ponedjeljak prvi nacionalni katalog "Ruralni turizam Hrvatske", u sklopu provedbe projekta umrežavanja poslovnih subjekata ruralnog turizma te daljnjeg profiliranja i promocija tog segmenta turizma. U katalogu (zasad samo u tiskanom a ne i online izdanju, op.ur.) je prvi put na jednome mjestu objedinjena ponuda ruralnog turizma Hrvatske, koja obuhvaća objekte sa smještajnim kapacitetima, izletišta, kušaonice, vinotočja, etnografske zbirke i sve ostale ugostiteljske usluge i usluge u turizmu koje se pružaju u ruralnim prostorima Hrvatske...

Baza turizma na selu: 160.000 OPG-ova

U nacionalnom katalogu objedinjena ponuda izletišta, kušaonica, etnozbirki, ugostiteljskih usluga..

Izvor: HGK, MinT

Ministar turizma Darko Lorencin na predstavljanju je naglasio kako su glavni strateški ciljevi hrvatskoga turizma u ruralnom području, prije svega, ravnomjeran regionalni razvoj, samozapošljavanje i motiviranje mladih na ostanak na selu.

- “Ruralni turizam značajan je čimbenik u aktivaciji i održivom razvoju ruralnih područja koji pomaže očuvanju lokalnog identiteta, tradicije i običaja, štiti okoliš, jača autohtonu, tradicijsku i ekološku proizvodnju te pomaže razvoju ruralnih krajeva na osnovi održivog razvoja. Budući da je u proteklom desetljeću nastala potpuno nova situacija na međunarodnom tržištu potražnje, nužnost je stvarati kompleksnije pakete motiva za putovanja. Tu svakako spadaju, uz intenzivne užitke i razne aktivnosti u prirodi, naglašena potreba za doživljajima, čulnost, emocije, rekreacija te zdravlje. Razvijaju se novi oblici turizma: ekoturizam, kulturni, tematski, avanturistički te kružna putovanja i nautički turizam. U svim tim područjima Hrvatska ima puno neiskorištenih potencijala te putem poticanja izrade razvojnih programa potiče i njihovu realizaciju državnim bespovratnim potporama” - rekao je ministar.

Turizam kao čimbenik razvoja ruralnog prostora

Turizam kao čimbenik razvoja ruralnog prostora

Promocija kataloga ruralnog turizma

Povezani članci

Who's Online

We have 137 guests and no members online