Štimac: Gradimo zajedno bolji Hrvatski nogometni savez

Skupštinari i ŠtimacUz jednoglasnu podršku skupštinara Nogometnog saveza županije Splitsko-dalmatinske, Igor Štimac  promoviran je u kandidata za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Na prijedlog Hajduka, Štimac je dobio podršku matičnog saveza da krene u bitku s Vlatkom Markovićem. Nakon izbora koji je bio samo formalnost, Štimac je poslao jasnu poruku: - Samo oni koji su ostvarili privatne interese dignut će ruku za Markovića. Onima koji sumnjaju u nas želim poručiti da ih nećemo samo pobijediti nego ćemo ih pomesti! ...

A ŠTO ĆE NA TO SVE REĆI GAZDA MAMIĆ?

Štimac: Gradimo zajedno bolji Hrvatski nogometni savez

Piše: Alen Orlić / Jutarnji List
Foto i Izvor: Jutarnji List

U Štimčevom programu glavne točke su demokratizacija i decentralizacija HNS-a, standardizacija natjecanja, okretanje proizvodnji igrača, informatizaciji, poboljšanju zakona o sportu te jači upliv u tijelima Fife i Uefa.

- Prema gruboj računici HNS je u ovih 12 godina potrošio oko milijardu kuna. a ja ne vidim što je ostalo iza njih. Mogu obećati da ću biti potpuno drugačiji predsjednik od ovih danas - zaključio je Štimac.

Štimac kandidat za predsjednika HNS-a

Štimca je isturio kao "snagu s juga" prvi čovjek županijskog saveza Paško Viđak, a svojom nazočnošću su ga podržali "vatreni" Alen Bokšić, Milan Rapaić i Igor Tudor. (Naravno, bio je tu u blizini i Orkanov delegat Dalibor Vuković, op.ur.).

Predsjednik Hajduka Joško Svaguša istaknuo je: - Ne tražimo promjene da Hajduk bude tamo gdje je danas Dinamo nego da svi u hrvatskom nogometu budu ravnopravni.

Štimac kandidat za predsjednika HNS-a

Povezani članci

Who's Online

We have 192 guests and no members online