Jeftinija struja: Čime se potrošačima jamči niža cijena?

Jeftinija struja?Konkurencija je iz raja izišla, kaže poslovica, a nadajmo se da će građani osjetiti blagodati te konkurencije i u slučaju tržišne utakmice koja počinje u opskrbi električnom strujom kućanstava i malih poduzetnika. U ponedjeljak je svoju ponudu tarifnih modela iznijela slovenska tvrtka GEN-I najavivši manje cijene od 10 do 30 posto u odnosu na HEP, u utorak će isto napraviti njemačka kompanija RWE, a neće biti ništa čudno ako se uskoro ne pojavi još takmaca našoj najvećoj energetskoj tvrtki. Međutim, kao što je odmah u startu upozorio Nenad Kurtović, predsjednik Saveza udruga potrošača, jako je bitno da novi opskrbljivači prilikom javnog iznošenja svojih tarifnih modela budu što precizniji kako se potrošači ne bi dovodili u zabludu. Kurtović je to kazao zbog toga što su njegovi izračuni pokazali da će uštede u računima za struju za kućanstva ipak biti nešto manje nego što se na konferenciji za novinare slovenske tvrtke najavilo ...

JEFTINIJA STRUJA?

Konkurencija je iz raja izišla

Piše: Frenki Laušić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

GeneratorNo, ono što je još bitnije jest to da se čitav proces prelaska korisnika u drugu tvrtku dodatno regulira prema najavljenim zakonskim propisima, jer još uvijek nisu doneseni potrebni pravilnici i odluke.

Neke od tih odluka odnose se na instituciju „zajamčenog opskrbljivača" i „univerzalne usluge" kako bi se korisnicima garantirala stalnost opskrbe električnom energijom u slučaju da tvrtka s kojom imaju ugovor o isporuci struje, bez obzira iz kojeg razloga, ne bude u mogućnosti realizirati svoj dio ugovora.

Stoga pozivamo nadležna državna tijela da što prije odrade taj dio posla kako bi konkurencija zbilja mogla dati svoje plodove u ovom tržišnom sektoru.

Povezani članci

Who's Online

We have 392 guests and no members online