Bonton na plaži

Na plažiDjeca vam vrište ili obavljaju nuždu kraj drugih kupača? U kupaćim gaćicama šetate se i po mjestu? Smeće nakon jela čuva vam mjesto za sutra? Prepoznali ste se ili nekoga do vas? I tijekom ljetnog odmora, a naročito za boravka na plaži dolazi do izražaja kako se ponašamo i znamo li se uopće ponašati. Ako smo u gaćicama ne znači da smo bonton ostavili doma. Pogledajte zato nekoliko savjeta o pravilima lijepog ponašanja na plaži ...

Bonton na plaži

Izvor: Net.hr

U mjestu u kojem ljetujete ne ide se u šetnju u kupaćem kostimu: to otkriva loš ukus. Diskretnost u odijevanju znači poštivanje drugih. Postoji na tisuće kombinacija u čemu defilirati, a da nismo nepristojni: od kratkih hlača i majica do haljinica. Među praktičnijim rješenjima za žene je nošenje parea preko kupaćeg kostima. Muškarci, pak, ne bi smjeli u šetnju golih prsa.

Ne smijemo biti prepotentni: na ljetovanje se ide kako bismo se odmorili i kako bismo bili što dalje od buke. Treba izbjegavati situacije da vam djeca nekontrolirano trče i vrište, da vam neprestano zvoni mobitel, da pričate na sav glas. Mora se imati na umu da nismo sami.

na plaži

Djeca su ogledalo roditelja. Ako se djeca nepristojno ponašaju, treba ih imati pod kontrolom.

Na plaži (osim u Makarskoj i tamo gdje je to zabranjeno) kao i u parku može se jesti, no nakon obroka potrebno je očistiti za sobom i ne ostaviti tragove.

Za sve koji imaju naviku ostavljati suncobrane na plaži kako bi si osigurali mjesto idućeg dana: ne bi smjeli na javnom mjestu ostavljati privatne stvari. Također, riskira se da suncobran netko ukrade.

Tajna dobrog ponašanja: biti među ljudima bez da vas primjećuju.