Misna slavlja

oltarU trogirskoj katedrali na blagdan sv. Lovre, u utorak 10. kolovoza, župljani istoimene župe, uz vjernički puk okolnih župa, proslavit će svog zaštitnika svečanom misom u 19 sati koju će predvoditi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Na blagdan sv. Klare Asiške u srijedu 11. kolovoza splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodit će misno slavlje u 18 sati u samostanskoj crkvi Sv. Klare u Splitu. Uoči blagdana Velike Gospe, u subotu 14. kolovoza u samostanu sv. Rafaela Služavki Malog Isusa u Solinu, sestre Služavke Malog Isusa imaju slavlje redovničkih zavjeta. Misno slavlje u 11 sati predvodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Izvor: Splitsko-dalmatinska nadbiskupija

U sklopu priprave za svetkovinu Velike Gospe, u ponedjeljak 9. kolovoza u svetištu Gospe od Pojišana u Splitu počinju pojišanske glazbene večeri, na kojima će biti upriličeni koncerti klasične i moderne duhovne glazbe.

Uža proslava svetkovine Velike Gospe započinje u svetištu Gospe od Pojišana trodnevnicom od 12. do 14. kolovoza marijanskim pobožnostima i večernjom misom u 19 sati.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 101 guests and no members online