Dobro planiranje: Spajanje godišnjeg s blagdanima u 2017.

Work hard, play hard.. pjevao je u Splitu jedan frankofonski "ultraš" (a i mi s njim), i nije da je u krivu. Nisu bome ni Nijemci koji uz najjaču europsku ekonomiju imaju i najviše dana godišnjeg odmora. Dakle, može se, i treba! Ne vjerute našim "gazdama" i malim tajkunima. Jer rad i odmor nisu u sukobu. Dapače! A novo lito 2017. nam nudi niz prilika da spojite koji dan godišnjeg odmora s blagdanima i da se na posao naš svagdašnji vratite odmorni i čili i s puno većim radnim elanom. Prva prilika da malo produžite odmor ukazala se već u siječnju, nadam se da je već i koristite. Sveta tri kralja se slave u petak, pa se uz četiri dana godišnjeg može ishoditi punih devet slobodnih dana. Uskršnji ponedjeljak (17. travnja) i Praznik rada (ponedjeljak, 1. svibnja) ponovo nude mogućnost da se pametnim spajanjem dođe do toliko potrebnog odmora. U lipnju Tijelovo pada u četvrtak (15. lipnja), a Dan antifašističke borbe tjedan dana kasnije (četvrtak, 22. lipnja), pa eto nove prigode za pametan odmor. Do sredine kolovoza od spajanja ništa (25. 06. Dan državnosti, nedjelja; 5.08. Dan domovinske zahvalnosti, subota), ali Velika Gospa pada u utorak (15. kolovoza), pa eto nove prilike radnom i umornom narodu da se nešto malo produži predah nedaleko od radnog mjesta.

DOBRO PLANIRANJE

Izvor: Dnevnik.hr

Na Dan neovisnosti nećete moći računati (8. listopada, nedjelja), ali zato Dan svih svetih (1. studenoga, srijeda), Božić (25. prosinca, ponedjeljak) i Sveti Stjepan (26. prosinca, utorak) otvaraju nove mogućnosti za produženi odmor.

Ako pritom imamo na umu da je zakonski minimum godišnjeg odmora četiri tjedna, ispada da oni spretni 20 dana godišnjeg mogu pretvoriti u čak 45 slobodna dana!

No ako mislite da je ovo samo hrvatski "izum" - u krivu ste! U Njemačkoj je moguće uz 31 dan godišnjeg odmora spajanjem dobiti čak 71 slobodan dan! Izračunao je to njemački dnevni list Bild.

Državni blagdani u Hrvatskoj u 2017. godini

01. 01. Nova godina - Nedjelja
06. 01. Bogojavljanje ili Sveta tri kralja - Petak
16. 04. Uskrs - Nedjelja
17. 04. Uskršnji ponedjeljak - Ponedjeljak
01. 05. Praznik rada - Ponedjeljak
15. 06. Tijelovo - Četvrtak
22. 06. Dan antifašističke borbe - Četvrtak
25. 06. Dan državnosti - Nedjelja
05. 08. Dan domovinske zahvalnosti - Subota
15. 08. Velika Gospa - Utorak
08. 10. Dan neovisnosti - Nedjelja
01. 11. Dan svih svetih - Srijeda
25. 12. Božić - Ponedjeljak
26. 12. Sveti Stjepan - Utorak.