'Ženici' Ilije Zovka u Solinu u režiji mladih splitskih glumaca Ivana Baranovića i Pere Eranovića

U subotu i nedjelju publika u Domu Zvonimir u Solinu moći će premijerno pogledati dramu 'Ženici', autora Ilije Zovka u režiji mladih splitskih glumaca Ivana Baranovića i Pere Eranovića. U predstavi se govori o sudbini dvoje pojedinaca i njihovih obitelji smještenih u ambijent Dalmatinske zagore.
S Ivanom Baranovićem, atipičnim glumcem i redateljem, samostalnim umjetnikom i jednim od osnivača družine Ritam igre, novinarka Dalmatinskog portala popričala je uoči subotnje premijere. Na samom početku, Baranović je istaknuo cijeli tim. Eranović i on su uz glumu i radili na dramaturgiji, režiji, osmišljavanju kostima i scenografiji. Miho i Dado Dolina zaslužni su za oblikovanje svjetla i tona, a Bruno Dubravec za osmišljavanje i izradu plakata predstave.
- 'Ženici' su melodramska duodrama s elementima pučke komedije koja ima ogroman potencijal iz više kutova gledano. Prije svega ima potencijal jako dobre predstave zbog genijalnog teksta koji je izašao iz pera velikog Ilije Zovka. On je bio istaknuti hrvatski glumac, dramski pisac te utemeljitelj amaterskih dramskih družina Zagora i Klub 19. Zovkov kazališni svijet je uvijek iznova otkrivao male ljude, društvene marginalce, nevažne pojedince i njihove iznimno važne sudbine. Po tom istom ključu je rađena duodrama 'Ženici'. U njoj se govori o sudbini dvoje pojedinaca i njihovih obitelji smještenih u ambijent Dalmatinske zagore. Njihove sudbine su iznimno iskrene i tako iskonski ocrtavaju ambijent malog mjesta koje se može preslikati bilo gdje unutar Dalmacije - rekao je Ivan Baranović.
Podsjećamo, u subotu je premijera, a u nedjelju druga izvedba predstave 'Ženici', autora Ilije Zovka, u izvedbi mladih splitskih glumaca.

Izvor: Dalmatinski portal

Povezani članci

Who's Online

We have 222 guests and no members online