Deset prvašića iz Srijana neće u školu: Vratite nam učiteljicu!

Otkaz učiteljiciPrvašići iz Osnovne škole “Gornja Poljica” u Srijanima od jučer ne idu na nastavu. I neće ići sve dok im nova školska ravnateljica ne vrati učiteljicu. Iz čista mira, kažu nam roditelji, dala joj je otkaz. Dva mjeseca prije kraja školske godine njihova su djeca ostala bez učiteljice na koju su se ne samo navikli, nego su je i zavoljeli. I žele je natrag. Bez pogovora. Dok se učiteljica Matijević ne vrati pred ploču, deset prvašića iz Srijana bojkotirat će nastavu. Stav je to, prenosi mama Roguljić, svih roditelja. Odstupanja nema ...

HOĆU SVOJU UČITELJICU

Deset prvašića iz Srijana neće u školu: Vratite nam učiteljicu!

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


− Grozno je ovo šta se u našoj školi čini. Prvo je na nelegalan način smijenjen dosadašnji ravnatelj Mladen Mikas, inače krasan čovik, da bi Marija Vučković, koja se uživila u ulogu nove ravnateljice iako legalno nije izabrana na tu dužnost, odma prvi dan dala otkaz učiteljici Ivani Matijević − tvrdi Sanja Roguljić, predstavnica roditelja učenika prvih razreda u Školskom odboru.

Dok se učiteljica Matijević ne vrati pred ploču, deset prvašića iz Srijana bojkotirat će nastavu. Stav je to, prenosi mama Roguljić, svih roditelja. Odstupanja nema. Odstupiti, naglašava, može samo Marija Vučković, dojučerašnja nastavnica hrvatskoga jezika, a danas ravnateljica.

Sve je po zakonu

− Niko ne zna kako je ona mogla postat ravnateljica kad je na Odboru dobila samo jedan jedincati glas. Ali znan da je iz Sinja ovde došla nama pametovat. I da je jadnoj učiteljici Matijević došla u razred i rekla joj da više ne triba dolazit na posa. Srića da su dica bila otišla kućama i da nisu to morala slušat, jer i ovako stalno plaču i govore da neće u školu bez svoje učiteljice − ističe Sanja Roguljić.

Prozvana Marija Vučković, koja uredno već drugi dan obavlja ravnateljske poslove, nije se željela ispovijedati novinarima.

− Sve je učinjeno po zakonu, to je za sada moj jedini komentar − kratko je izjavila ne dopuštajući pitanja.

Fraza “sve je po zakonu” u ovom slučaju podrazumijeva da je Ivani Matijević istekao ugovor na određeno i da joj ga nova ravnateljica nije željela produžiti. Zašto, nije nam poznato. Roditelji tvrde da Marija Vučković odavno ima pik na kolegicu Matijević, odnosno na njezino radno mjesto, te da je jedva čekala da joj napakosti i umjesto nje zaposli svoju prijateljicu.

Ivana Matijević također nije željela pred novinarski notes. Pravno ne može ništa poduzeti, stoga i svaki komentar smatra suvišnim.

Roditelji, međutim, tvrde da je neće zaboraviti. Borba je, kaže Sanja Roguljić, tek počela.

− Ne zanima nas ko će bit ravnatelj, ako je toliko navalila, eto joj, ali nas itekako zanima ko će našoj dici držat nastavu. A to će bit Ivana Matijević. Ili ona ili niko! − zaključuje Sanja Roguljić.

Povezani članci

Who's Online

We have 219 guests and no members online