Kambelovac: Večer kaštelanskih klapa

KaštelankeU petak navečer na rivi u Kaštel Kambelovcu održana je Večer kaštelanskih klapa. Sudjelovale su ženske klape Putalj, Štorija i Neverin, mješovita klapa Kampeneli i muška klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca. Svaka je klapa otpjevala po četiri pjesme; dvije izvorne i dvije obrade. U klapskoj večeri revijalnog karaktera uživala je mnogobrojna publika. U subotu se u 21 sat održava večer pod nazivom "Kaštelanski đir". 15 klapa se natječe s obradama poznatih pjesama. Ulaznice se  po cijeni od 50 kuna mogu kupiti na ulazu od 20 sati. Organizatori su se pobrinuli za dobru zabavu i nakon završetka natjecateljske večeri, pa će svi posjetitelji  na  kambelovskom brcu, uz slobodan ulaz,  večeras moći  uživati  u nastupu grupe Vatra. ...

VEČERI KAŠTELANSKE PISME

Izvor: Kastela.org, DalmacijaNews
Foto: Zvonimir Barišin / Cropix

 U Kaštelanskom điru nastupit će tako ženske klape Skradinke, Činkvina iz Splita, Fjoret iz Makarske, Fa Linđo iz Dubrovnika, Štorija i Neverin iz Kaštela, Ćakulone iz Zagreba, Luka iz Rijeke, muške klape  More iz Šibenika, Oštro iz Konavala, trogirska klapa Tragos, Praska iz Podstrane, Luka iz Ploča, Petrada iz Zagreba te domaća mješovita klapa Kampaneli, dok je najavljena klapa Žrnovnica nažalost otkazala svoj nastup (jer gostuju u Kostanjama, op.ur.).  

Početak druge večeri je također u 21 sat, a ulaznice se  po cijeni od 50 kuna mogu na ulazu od 20 sati.

VDP

U petak s početkom u 21 sat, na kambelovskim Poždorinama započinju događanja u sklopu ovogodišnjih Večeri popularne klapske pisme, koje će se ove godine odvijati u dva dijela. Večerašnji prvi dio rezerviran je za kaštelanske klape, dok je sutra, u subotu, natjecateljska večer „Kaštelanski đir“.

Posjetitelji će u petak imati priliku uživati u nastupima pet kaštelanskih klapa,  mušku klapu Cambi, ženske klape Neverin, Putalj i Štorija te mješovitu klapu Kampaneli. A nakon programa na Poždorinama cijelo događanje se seli na kambelovsko brce, gdje će goste zabavljati popularni Giuliano ...

Ulaz na brce je besplatan, dok se ulaznice po cijeni od 20 kuna za Večer kaštelanskih klapa mogu nabaviti u: K. Novi – caffe bar Tin, K. Stari – caffe bar Gajo, K. Lukšić – caffe bar Skiper, K. Kambelovac – caffe bar Posejdon, K. Gomilica – caffe bar Kućarin, K. Sućurac – caffe bar Madera, kao i na ulazu uoči samog događanja.

Kaštelanke

Povezani članci

Who's Online

We have 555 guests and no members online