Povijesni spektakl: Uskočki boj za Klis

uskočki boj za klisPovijesna postrojba Kliški uskoci i ove godine organizira povijesno-scenski spektakl Uskočki boj za Klis, oživljavanje povijesne bitke iz 1532. godine. Na kamenoj ljepotici iznad Splita, kliškoj tvrđavi, ovog će petka i subote 27. i 28. srpnja Kliški uskoci svim posjetiteljima zorno pokazati svoju povijesnu bitku za Klis uz pomoć čak 20 povijesnih postrojbi iz Hrvatske,  među kojim si, naravno, i Omiški gusari, ali i gosti iz Slovenije i Slovačke, čime je ovaj povijesnik spektakl ove godine dobio i epitet međunarodnog događaja. Cijeli događaj počinje u petak, 27. srpnja, u 18 sati otvaranjem srednjovjekovnog sajma i kvalifikacijama za bohort mačevalački turnir, a završava u nedjelju 29. srpnja podnevnim streličarskim turnirom ...

POVIJESNO-KULTURNI SPEKTAKL

Uskočki boj za Klis gledat će više od 10 tisuća ljudi

Piše: Goran Glavina / DalmacijaNews
Izvor:
DalmacijaNews

Snimka lanjske rekonstrukcije završne borbe u sklopu povijesno-scenskog spektakla "Uskočki boj za Klis". Ovaj boj u stvarnosti se dogodio 1532. godine između osvajača Turaka i kapetana Kružića te njegovih Uskoka.

Ispod same tvrđave u središtu Klisa, Megdanu, biti će kao i lani, mjesto za sajam starih obrta i zanata, a na samim padinama simbola Klisa podignuti tabori povijesnih postrojbi dragih gostiju.

Kliški Uskoci

Zbog velikog zanimanja publike za bitku prošle godine organizator je ove godine odlučio bitku oživjeti i u petak i u subotu između 21.15 i 23.00.

uskočki boj za klis

Nakon bitke u subotu na tvrđavi će se održati i veliki after party pod nazivom Fort Clissa na kojem će nastupiti mnogi mladi glazbenici koji će svoje umijeće na Klisu pokazivati od 23 sata pa sve do 5 sati ujutro...

uskočki boj za klis

Prošle je godine scensko-povijesni spektakl privukao na Klis oko 10 tisuća ljudi, dok ove godine organizatori očekuju i veću brojku.

uskočki boj za klis

uskočki boj za klis

Povezani članci

Who's Online

We have 206 guests and one member online

  • admin