Policija privela mlade aktiviste koji su prekrili ploču HOS-u

"Budući da Vlada RH do danas nije poduzela nikakve značajne radnje i nije pokazala niti minimum političke hrabrosti u zaštiti vrijednosti temeljnih načela Hrvatske", Inicijativa mladih za ljudska prava napisala je pismo članovima HOS-a i zalijepila ga preko spomen-ploče koju su postavili HOS-ovci na dječji vrtić u Jasenovcu s ustaškim pozdravom "Za dom spremni", za koji je i "Ustavni sud potvrdio da predstavlja manifestaciju rasističke ideologije i veliča fašistički režim NDH”. A policija je, pak, na tu akciju promptno reagirala i mlade aktiviste privela na obavjesni razgovor.

Izvor: Hina, Jutarnji List

Pripadnici Inicijative preko spomen-ploče zalijepili su pismo u kojem traže uklanjanje simbola fašizma i mržnje te obranu Ustava i demokratskih načela u Hrvatskoj, nakon čega je policija promptno reagirala i privela ih na razgovor.

“Lijepo je vidjeti da ova država ima neku policiju i neko državno odvjetništvo, mi smo već pomislili da ne postoje kad se ustaška znakovlja nekažnjeno pojavljuju posvuda. Ali, nema pomaka: ukoliko promičete mržnju i nasilje - o vama raspravljaju odbori, a ako stanete u obranu temeljnih načela Republike, onda kada to ne učine njezine institucije - gone vas”, ogorčeno su zaključili.