Bajnice: 'Zagrabio' pomorsko dobro

bajniceGradnja na pomorskome dobru uznemirila je pojedine mještane Bajnica koji su svog susjeda Duju Pivčevića anonimno prijavili svim mogućim ustanovama kojih su se sjetili. O Pivčevićevoj 'ilegali' obaviješteni su tako Općina Dugi Rat, Grad Omiš, Lučka kapetanija, pa čak i Ministarstvo zaštite okoliša. E, Pivčević uzurpira pomorsko dobro, e, prisvojio je teren, e, diže zidove, e, sadi palme i da ne nabrajamo dalje. - Prijavu smo dobili te smo odmah izišli na teren ustvrdivši kako stanje uopće nije tako dramatično kako nam je bilo opisano - kaže nam dugoratski komunalni redar Pavao Tomić nudeći i objašnjenje što se zapravo u Bajnicama, rubnome mjestu dugoratske općine, događa ...

BAJNICE

SUSJEDI PRIJAVILI NELEGALNU GRADNJU DUJE PIVČEVIĆA

'Zagrabio' pomorsko dobro

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

- Čovjeku se kuća nalazi ispod ceste, pukao mu je zid te je on, kako bi ga učvrstio, napravio kolone koje se sada nalaze na pomorskome dobru. Isto tako, kako bi se zaštitio od mora načinio je svojevrsni valobran. Sve nepravilnosti su uočene i bit će ispravljene, a sve što je bespravno sagrađeno, bit će uklonjeno čim građevinska inspekcija obavi očevid. Problem je što bi ljudi htjeli da se odmah nakon njihove prijave na terenu pojave bageri i počnu s rušenjem. A to tako ne ide, postoji zakonska procedura koju valja poštovati - ističe Pavao Tomić.

bajnice

Na licu mjesta pojavio se i Ivica Čikotić, inspektor sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Split, no on u razgovoru s novinarima nije bio od velikih riječi.  - U našem obilasku sporne lokacije nikoga nismo zatekli, sad čekamo zapisnik da bismo znali kako dalje postupati - veli Čikotić.

Duje Pivčević je pak ogorčen prijavama, ne može, kaže, vjerovati što mu se događa.

- Kuća stara skoro sto godina mi je ispucala na dvadeset mjesta, pa smo bili prisiljeni naliti nove kolone kako bismo je učvrstili. Priznajem kako sam ušao jedan metar u pomorsko dobro, ali o nikakvoj bespravnoj gradnji tu nema govora jer sam samo spašavao što se spasiti dade da mi djeca imaju gdje živjeti. Evo, i jutros sam iz kuće izbacivao vodu. Ti koji me prijavljuju ne znaju kako mi je, ali znaju olajavati - u dahu nam priča Pivčević.

Kolone, tvrdi, nema namjeru rušiti jer će mu se tada i kuća srušiti.

- Gospodin Čikotić iz Lučke kapetanije mi je priznao da mu je neugodno što mora sastaviti zapisnik. A posebno mi je smiješno što sam prijavljen i za sadnju nekakvih palmi, a to mi je žena posadila tri mala čempresa da nam okoliš na nešto sliči i da Splićanima bude ljepše kada dođu na kupanje, a ne da zbog nasipanja smeća u mom najbližem susjedstvu sličimo na Karepovac. E, samo što o tom smeću svi šute, a mene, ni kriva ni dužna, tuže - zaključuje Pivčević.

bajnice
  Bajnice

Povezani članci

Who's Online

We have 264 guests and one member online

  • admin