Poziv poljoprivrednicima za izobrazbu o održivoj uporabi pesticida

Savjetodavna služba naše županije najavljuje početak izobrazbe o održivoj uporabi pesticida od siječnja 2015. godine. Izobrazba je obavezna za sve korisnike sredstava za zaštitu bilja, te pozivamo sve zainteresirane da se prijave kako bi mogli planirati izvođenje same izobrazbe. Prijavu možete izvršiti osobno u uredu Savjetodavne službe (zgrada Općine u Omišu); tel: 862 553 ili na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Detaljne informacije se mogu pronaći i na Internet stranicama www.savjetodavna.hr . Tko ne stekne potrebna znanja i o tome ne dobije uvjerenje u obliku iskaznice, od početka prosinca 2015. godine u poljoljekarnama više neće moći kupovati zaštitna sredstva ...

Izvor: DugiRat.hr, Slobodna Dalmacija

Od početka prosinca 2015. godine na svakom računu pri kupnji herbicida stajat će broj iskaznice prodavača i kupca. Nitko bez iskaznice neće herbicide moći kupiti, niti će ih u ovlaštenim poljoljekarnama smjeti prodati nikome tko ne bude mogao dokazati da je osposobljen herbicidima rukovati.

Izobrazba o održivoj upotrebi pesticida će biti podijeljena na 13 tematskih područja, ovisno o vrsti proizvodnje kojom se pojedini poljoprivrednici bave. Obuhvatit će sve proizvođače u ratarstvu, povrtlarstvu, vinogradarstvu, voćarstvu, maslinarstvu i ukrasnom bilju. Sami proizvođači podijeljeni su na profesionalne i male, odnosno hobiste.

Svi profesionalni, a to su nositelji svih registriranih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, moraju na izobrazbu. Prijaviti se mogu i ostali, posebno oni koji se, eventualno, planiraju baviti biljnom proizvodnjom u budućnosti.

Izobrazba će trajati 3 dana po 5 sati, a svakog polaznika stajat će 380 kuna. Od toga iznosa 300 kuna je cijena same edukacije, 50 kuna koštat će polaganje ispita, a 30 kuna stajat će izdavanje iskaznice. Educiranje će se obavljati u grupama od 20 do 30 poljoprivrednika.

Povezani članci

Who's Online

We have 203 guests and no members online