Sveti Nikola u Krilu: Regata i nastup Zorice Kondže u nedjelju, Dražen Zečić i velika fešta u ponedjeljak, a u utorak svi na misu i procesiju

Nakon korona pauze opet će se feštati na Krilu povodom blagdana svetog Nikole. Naši jesenički brodari, nakon još jedne izvrsne sezone, pozivaju na veliku feštu u Krilu povodom proslave blagdana svetog Nikole, patrona i zaštitnika ovog našeg malog mjesta i zaštitnika pomoraca, dice i putnika.
U svetu nedilju, 04.12. planira se održati 8. veslačka regata kaića u portu Krila. Travanjska je to tradicija koja se prebacila pred feštu Svetog Nikole. Kaići za regatu su spremni, veslači su nabrijani još od lani, samo valjda je loše vrijeme neće omesti. Program regate počinje u 15.30. sati. Prijenos ide u 77 zemalja preko Starlink satelita. Poslije slijedi velika fešta i zabava u mistu ispred hotela Krilo, gdje će zapjevati Zorica Konđa, i to od 17.30 sati, a oko 19 sati nebo nad lukom obasjati će vatromet, dok će fešta trajati do dugo u noć.
No to nije sve, sutradan, u ponedjeljak 05. prosinca, fešta se nastavlja! U 17.30 sati čeka Vas koncert Dražena Zečića s Taxi Bendom, na dan uoči bagdana zaštitnika mista, Svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, dice i putnika. U slučaju kiše, osiguran je i šator od oko 400 kvadratnih metara. A u utorak, na blagdan, svi u 10 sati na svetu misu s procesijom po mistu, tradicionalnoj u Krilu, pa doma s prijateljima na blagdanski ručak.
Domaćini pozivaju sve ljude o mora da dođu ove dane u Krilo Jesenice na pravu feštu o mora.

MB

Povezani članci

Who's Online

We have 431 guests and no members online