Prvi dugoratski plesač

Kad je ono u prošlom tisućljeću prvi toples zabljesnuo svim svojim sjajem na dugoratskoj plaži mnogi licemjeri su to naglas prokomentirali.. "ma nu je, kako je nije sram..., a neš' ti ni sisa..". Kad je prvi jogger sam od sebe potrčao dugoratskom rivom malograđani mora da su pomislili.. "jo, budale, trči, a ne mora!"... A kad je danas prvi "plesač", nazovimo ga tako, zaplesao u svih 16 na vrhu mula na Oriju, nema kome od prisutnih na rivi i u obližnjim kafićima na plaži nije privukao pažnju.. "vidi ovog gay ludonje,.. ma pleše bolje od Beyonce i Shakire..".
Plivao sam baš tada nedaleko od tog mula i doista ga je bilo super vidjeti onako rasplesanog i iz mora. Sportski obučen mladić, "oboružan" dobrim slušalicama i valjda nekim mobitelom, umjesto uobičajene rekreacije u vidu trčanja, pedaliranja do negdje i nazad, naguravanja baluna po asfaltu ili nekom travnjaku, odabrao je javno prakticirati, khmm.. moderni ples na muliću na Oriju za svoju večernju tjelovježbu, a sve to u prekrasnom prirodnom ambjentu dugoratske plaže. Ispod njega sa svih strana mreškalo se plavetnilo mora, a u daljini nestajao je rajski rujanski suton pred sutrašnju već najavljenu neveru... Čovjek i dalje pleše dok sunce zalazi iza Malog Rata, očito uživa, gušta.. Čudak neki u našem malograđanskom svijetu koji se užasava i zalaska sunca.

STIL ŽIVOTA

Piše: Mladen Banović

P.S.  Naravno da prvog dugoratskog plesača nisam uslikao mobitelon. Ili nedajbože snimio neki jubito video. Neka se čovjek relaksira u suton u nebeskom miru.. Hebeš sharanja na fejsu i slična narušavanja dugoratske nirvane.