Hoće li se svevišnji Šeks procesuirati za nesprječavanje zločina iz 1991.?

Vladimir Šeks, ratne 1991.Amnesty International je obnovio zahtjev upućen hrvatskim vlastima da istraže tvrdnje da Vladimir Šeks nije spriječio ratne zločine koje su počinili pripadnici hrvatskih snaga u Domovinskom ratu. Povod za obnovu nedavnog zahtjeva je dokumentacija koju je prikupila Inicijativa mladih za ljudska prava. Šeks je već bio u Državnom odvjetništvu i očitovao se o navodima iz te dokumentacije. Navodi protiv Vladimira Šeksa moraju se istražiti. Vrlo je dobro dokumentirano da je tijekom rata bio na politički vodećem položaju, kao predsjednik regionalnog Kriznog štaba, te da su njegovi podređeni počinili zločine koji još nisu kažnjeni ...


ŠEKS NACIONALE VS. AMNESTY INTERNATIONAL

Traže da se Šeks procesuira za zločine iz 1991. godine

Piše: Sergej Abramov / Novi List
Izvor: Novi List
 
- Navodi protiv Vladimira Šeksa moraju se istražiti. Vrlo je dobro dokumentirano da je tijekom rata bio na politički vodećem položaju, kao predsjednik regionalnog Kriznog štaba, te da su njegovi podređeni počinili zločine koji još nisu kažnjeni. Ne smije se dozvoliti da Šeks danas zloupotrijebi svoju moć utjecajne političke figure kako bi blokirao pravosudni postupak, navodi u priopćenju Nicola Duckworth, direktorica Amnestyja za Europu i Središnju Aziju.
 
Vladimir Šeks je već bio u Državnom odvjetništvu i očitovao se o navodima iz te dokumentacije, osobito o tvrdnjama jedne Vukovarke koja je prepričala mirovnim aktivistima kako joj je Šeks 1991. godine, kad je bio predsjednik Regionalnog kriznog štaba, u telefonskom razgovoru o njenom nestalom suprugu Srbinu poklopio slušalicu.
 
Prema saznanjima Amnestyja, Inicijativa mladih za ljudska prava prikupila je još pet svjedočkih iskaza o ratnih zločinima počinjenima u istočnoj Slavoniji.