Omišaninu 6 mjeseci uvjetno zbog prijevare na automatu za klađenje

Na uvjetnu kaznu od pola godine zatvora, uz rok kušnje od dvije godine, osuđen je nepravomoćno na Općinskom sudu u Splitu Frane Pivčević (27) iz Omiša zbog računalne prijevare kojom je obavio lažnu uplatu od 12.000 kuna na aparatu za klađenje. Prema optužnici, Pivčević je u rujnu 2011. godine u jednom omiškom kafiću uz pomoć šifre, tzv. ključa kojim se koristio vlasnik tog ugostiteljskog objekta, obavio lažnu uplatu na aparatu za klađenje tvrtke “Hattrick” d.o.o. U aparat je lažno unio podatke prema kojima je uplatio gotovinski iznos od 12.000 kuna, iako nije platio ni kune, te je na račun toga odigrao više listića za klađenje na sportske susrete ...

Omišaninu 6 mjeseci uvjetno zbog prijevare na automatu za klađenje

Izvor: Slobodna Dalmacija

Pivčević je istog dana u omiškoj poslovnici “Hattricka” zatražio isplatu dvaju dobitnih listića u ukupnom iznosu od 2.904 kune. Sutradan je također zatražio isplatu još jednog dobitnog listića u iznosu od 2.600 kuna, što je djelatnica odbila jer je već bila dobila takvu uputu od poslodavca.

U ožujku 2012. godine protiv njega je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo optužnicu. U svojoj obrani Pivčević je kazao kao se ne osjeća krivim, a poslije je na sudskoj raspravi kazao kako je došao u kafić u dva navrata te je na aparatu svaki put vidio po 1000 kuna gotovine koje je uplatio za klađenje.

Prema njegovim riječima, na račun tih uplata dobio je 2900 kuna koje su mu i isplaćene, a nije mu jasno zašto se tereti za 12.000 kuna. Priznao je kako je novac našao oba puta na aparatu te to nije kazao zaposlenicima kafića, već ga je uplatio za svoje klađenje.

Sudac Dinko Mešin je ocijenio kako je obrana optuženika neuvjerljiva i usmjerena na izbjegavanje odgovornosti te ga je proglasio krivim, uz uvjetnu kaznu zbog njegove prijašnje neosuđivanosti.

Ako u roku od dvije godine Pivčević ne počini novo kazneno djelo, neće morati u zatvor. Također je sudac naložio optuženome da vrati 12.000 kuna vlasniku kafića u kojem je obavio lažnu uplatu i 2900 kuna tvrtki “Hattrick”.

Who's Online

We have 913 guests and no members online