Hattrick lider na tržištu aparata za klađenje

hattrickJeftinije on-line klađenje vjerojatno je pridonijelo padu profitabilnosti nekih hrvatskih kladionica, koje su prije dosta ulagale u mrežu poslovnica. Omiško-dugopoljski Hattrick (u vlasništvu irskoga Hattrick Sports Groupa), ne računamo li Hrvatsku lutriju (HL), čvrsto drži treće mjesto prema tržišnom udjelu  na hrvatskom kladioničarskom tržištu. Hattrick je ostvario lani rast prihoda od 40%, na 83,7 milijuna kuna, a bruto dobit mu je skočila 23%, premašivši 10 milijuna kuna (neto dobit 8,3 milijuna kuna). Upravo Hattrick, preko drugih dviju kladionica čiji je vlasnik (Prve sportske i ABC Astorije), drži čvrsto drugo mjesto (prihodi zajedno 257 milijuna kuna, a bruto dobit oko 24 milijuna kuna), ali je istodobno lider na tržištu aparata za klađenje ...

ŠTO JE VEĆA KRIZA..

Super sport i Hattrick grupa drže 2/3 kladioničarskog tržišta

Izvor: Poslovni dnevnik

klađenjeHattrick zajedno sa Super sportom drži gotovo dvije trećine hrvatskoga tržišta klađenja. Za razliku od Super sporta, nekada vrlo popularne kladionice poput Favorita prema podacima o prošlogodišnjem poslovanju u popriličnim su problemima, a ni drugim baš ne cvjetaju ruže...

Podaci Porezne uprave govore da se u hrvatskim kladionicama lani uplatilo 4,7 milijardi kuna, a od čega je državni proračun postao bogatiji za 258,5 milijuna. Kako navode poreznici, sredinom ove godine u Hrvatskoj je djelovalo devet kladionica s ukupno 3.356 uplatnih mjesta u poslovnicama i na terminalima te 3.400 zaposlenih.

Iako najviše zaposlenih imaju Hrvatska lutrija i Super sport, najveće plaće isplaćuju Hattrick, ABC (također u vlasništvu Hattricka) i Pelikan kladionice. Najniža su primanja pak u Favoritu i Bolusu (Stanleybet), manje od tri tisuće kuna, a po skromnim plaćama ističe se i lider Super sport.

mourinhoPrema podacima Fine, deset hrvatskih kladionica lani je ostvarilo ukupno gotovo milijardu kuna prihoda. Iako o tome nitko ne želi službeno govoriti, već se godinama spekulira da vlasnici kladioničarskih kuća izvlače novac iz kladionica u neke druge djelatnosti kako bi izbjegli plaćanje poreza na dobit. Kao najčešći načini za to spominju se visoki troškovi reprezentacije, umanjivanje rezervacija te kreditiranje povezanih društava.

Vlasnici hrvatskih kladionica ugrubo se mogu svrstati u dvije skupine: domaći samozatajni poslovni ljudi te međunarodne korporacije. Super sport u vlasništvu Danka Ćorića pripada prvoj skupini, dok uza Hattricka, Stanleybeta i Pelikana, uz domaće partnere, stoke međunarodne korporacije iz Irske, Velike Britanije i Austrije.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 204 guests and no members online