Zanimljivosti..

Google Music: Amazon i iTunes dobili konkurenciju

music fanGoogle je pokrenuo internetsku prodaju glazbenih sadržaja na mobilnoj platformi Android Market čime izravno konkurira Amazonu te Appleovom iTunesu, koji zasad ipak ne moraju strahovati od internetskog pretraživača. Nova G-usluga nazvana je Google Music dostupna je zasad samo korisnicima iz SAD. Google je potpisao ugovore s tri od četiri velike kuće: Universal, EMI i Sony Music (ne i s Warnerom) i tako omogućio online prodaju 13 milijuna pjesama. Osmišljena je i online trgovinu putem koje neovisni glazbenici mogu izravno prodavati svoje pjesme i to po vlastitoj cijeni i izboru ...

GLAZBA NA NETU 

Amazon i iTunes dobili konkurenciju - Google Music

Izvor: Hina, BBC

music fanSvoju novu uslugu Google je integrirao s društvenom mrežom te će korisnici moći kupljene pjesme podijeliti sa svojim "prijateljima" koji ih mogu jednom u cijelosti preslušati, a da ih pritom sami ne kupe.

Cijene pjesama su od 69 centi do 1,29 američkih dolara bez DRM zaštite od kopiranja, a kao "teaser" Google će svakoga dana ponuditi besplatno "skidanje" jednog nosača zvuka.

Ranije ove godine Google je pokrenuo uslugu posudbe filmova i drugih sadržaja putem interneta također s platforme za mobilne uređaje Android Market.

READ MORE ABOUT GOOGLE MUSIC...

Povezani članci

Who's Online

We have 143 guests and no members online