Pričigin: Festival pričanja priča

Festival pričanja priča Pričigin 2017. održat će se od 21. do 25. ožujka u Splitu, povodom obilježavanja Svjetskog dana pripovijedanja. Pričigin počinje u utorak 21. ožujka, u amfiteatru Doma mladih (MKC) službenim otvaranjem nakon kojeg će hrvatski pisci i spisateljice pričati na temu Ljubavni priručnik u sedam koraka. Prvi dan će se završiti autorskom večeri sa Goranom Milićem. U srijedu će na Pričiginu Boris Dežulović, Jurica Pavičić, Damir Pilić, Ladislav Tomičić i Ante Tomić pričati o tome koliko košta duševna bol, a u kavani hotela Bellevue Dora Jagić, Siniša Kekez, Želimir Periša, Marko Pogačar i Darko Šeparović reći će nešto o kapi koja je njima prelila čašu..

U četvrtak će Dom mladih (MKC) posjetiti gosti iz regije i Hrvatske. Tema večeri je "Kako su me oteli Marsovci". Autorska večer u kavani hotela Bellevue bit će posvećena Jasenu Boki koji će pričati o globalnim mitovima i lokalnom prijevozu.

Burza pročitanih knjiga odvit će se u kavani Semafor tijekom četvrtog dana Pričigina. U Klub Quasimodo na Spikigin dolazi Borna Sor koji će pričati o News Baru, a u amfiteatru Doma mladih posjetitelji će se prisjetiti demo bendova osamdesetih s Marinkom Biškićem, Giulianom Đanićem, Borisom Hrepićem Hrepom, Goranom Karanom i Damirom Trogrlićem Wasom. Boba Đuderija gost je autorske večeri koja će se održati u kavani hotela Bellevue.

Zadnji dan festivala, subota 25. ožujka, započinje u Gradskoj knjižnici Marka Marulića gdje će se predstaviti učenici osnovnih škola izabrani na Dječjem Pričiginovom natjecanju. Burza pročitanih knjiga u Semaforu će se nastaviti, a sve knjige koje preostanu na štandu donirat će se knjižnici. U hotelu Park članovi Maraton kluba Marjan će pričati o temi Maraton u kojem sam se rastajao s dušom. Festival će se zatvoriti u kavani hotela Bellevue. Voditelji večeri Kruno Lokotar i Emir Imamović Pirke će voditi natjecatelje u tematskoj večeri Narodno nazdravlje.

Zbog teške financijske situacije, ove godine su Pričiginaši posjetitelje zamolili za financijsku podršku kako bi se festival mogao održati u istom opsegu kao svih ovih godina. Donatore čekaju prigodni darovi.

Povezani članci

Who's Online

We have 268 guests and no members online