1. Kongres obiteljskog smještaja

U organizaciji Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske udruge obiteljskog smještaja u Splitu će se 17. svibnja održati "1. Kongres obiteljskog smještaja". Svrha ovakvog kongresa jest povezivanje i udruživanje hrvatskih vlasnika obiteljskog smještaja u jednu konkretnu udrugu koja će zastupati i raditi na probitku kvalitete iznajmljivanja, piše Dalmacija Danas.
- Splitsko-dalmatinska županija ima najveći udio privatnog smještaja u Hrvatskoj, imamo 180 tisuća kreveta od preko 600 tisuća u cijeloj zemlji. To je oko 25 tisuća iznajmljivača, a kad to pomnožite s četiri, koliko prosječna obitelj ima članova, dođete do brojke od 100 tisuća ljudi u našoj županiji koji se bave privatnim smještajem. Četvrtina županije je ovisna, u pozitivnom smislu govorim, o turizmu ili im je to dodatni prihod. Iz navedenih brojki zaključili smo da nam je potreban jedan ovakav kongres, uz brojne edukacije koje smo kroz ovih deset godina radili i dalje provodimo. Do sada smo educirali preko osam tisuća privatnih iznajmljivača, smatramo da uvijek možemo više i bolje - mišljenja je direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella, koji je pozvao sve koji imaju apartmane i bave se privatnim turizmom da dođu na '1. Kongres obiteljskog smještaja'.
- "Besplatno je za sve sudionike, a sve što trebate je prijaviti se na našim stranicama. Broj sudionika ograničen je na 200", zaključili su Ana Brničević, tajnica Hrvatske udruge obiteljskog smještaja i direktor TZ SDŽ Joško Stella.

Izvor: Dalmacija Danas

- Za Split smo se odlučili iz razloga sto broji preko 25 tisuća iznajmljivača u županiji, što nas čini najjačom županijom po broju. Svrha ovakvog kongresa jest povezivanje i udruživanje hrvatskih vlasnika obiteljskog smještaja u jednu konkretnu udrugu koja će zastupati i raditi na probitku kvalitete iznajmljivanja. Riječ je o međunarodnom kongresu jer nam dolaze i strani predavači. Veseli nas čuti neka nova znanja i vještine, s vjerujem da možemo i mi njima otkriti neka svoja jer iz godine u godinu napredujemo u ovom segmentu turizma - poručila je Barbara Marković, predsjednica Hrvatske udruge obiteljskog smještaja.