Ministar turizma Anton Kliman u Splitu

Energetski certifikat privatnim iznajmljivačima treba ukinuti, bit će napravljen akcijski plan za sve vojne zone koje su pogodne za turizam da se stave u funkciju jer "nije jednostavno staviti ih čarobnim štapićem, to treba proći određene procedure", a Ministarstvo turizma mora biti servis, regulator turističkim djelatnicima i javnoj upravi za ukloniti sve barijere koje ih koče u poslovanju, sažetak je radnog sastanka ministra turizma Antona Klimana u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Što se tiče energetskog certifikata, ministar je naveo da imaju dobre sugovornike u Ministarstvu graditeljstva te da sljedeći tjedan očekuje konkretan odgovor..

MINISTAR TURIZMA ANTON KLIMAN

Tražit ćemo šansu za dolazak turista upravo na tržištima koje Turska gubi

Izvor: Dalmatinski portal

Domaćin sastanka bio je župan Zlatko Ževrnja, a osim direktora Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske Joška Stelle, članova Turističkog vijeća županije, direktora županijske Lučke uprave Domagoja Maroevića, te brojnih predstavnika ove važne gospodarske grane, na sastanku je bio i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

- Mi smo kao servis da uklonimo sve barijere koji ih koče u poslovanju. Upravo na tim razinama se odvijao taj sastanak, upoznao sam se s problemima koje se u prvom redu odnose na investiranje i privatni smještaj, ali to su problemi koji muče cjelokupni hrvatski turizam – iznio je Kliman dojmove nakon sastanka.

Odgovarajući na pitanja rekao je i da je motiv novog pravilnika o kategorizaciji hotela skidanje birokratskih zapreka. Također, uvjeren je i da će sezona pred nama biti rekordna, a posebno će pojačati aktivnosti u Britaniji, Skandinaviji, zemljama Beneluxa i Rusiji. Osim toga, okrenut će se i gostima koje Turska gubi.

- Veliko područje razvoja nisu samo otoci, nego i Dalmatinska zagora. Svega 0,6 posto turista dođe na to područje, odnosno ostvarimo oko 100.000 noćenja i vjerujemo da će nam i Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo biti servis da se razvije - nada je našeg župana.

Povezani članci

Who's Online

We have 172 guests and no members online