Nogomet je pobijedio!

FC Barcelona je osvojila Ligu prvakaGornja rečenica ponajbolje opisuje sinoćnje finale Lige prvaka. Razigrana, potezima vrijednim divljenju bogata Barcelona porazila je i učinila neprepoznatljivom momčad engleskog prvaka, veliki Manchester United. Ne pamtim kada je sastav Sir Alexa Fergusona izgledala tako nemoćno, bezidejno i frustrirajuće. Mnogi će se složiti, sve osim pobjede ponosa Katalonije bila bi nepravda (iako će se mnogi složiti i da je nepravda to što je Barcelona uopće i zaigrala u finalu, s obzirom na polufnalno suđenje u Londonu, op.ur.). Momčad Bepa Guardiole ove je sezone igrala najljepši nogomet, nogomet kojem se divio cijeli svijet i zbog kojeg je većina svjetske populacije sinoć navijala za španjolskog prvaka. Jednostavno, obilježili su ovu nogometnu godinu i zasluženo slavili ...

 Piše: Ivan Ornela / SeeBiz
 Izvor: SeeBiz
 
No, da je do pobjede došao i Manchester, to ne bi bilo ništa manje zasluženo. Crveni vragovi igrali su upečatljiv nogomet, iza sebe u engleskom prvenstvu ostavili su i Liverpool i Chelsea i Arsenal.

Barcelona je osvojila Ligu prvaka


No, sinoć nije bila njihova noć, previše pogrešaka, nelogičnih poteza napravili su igrači Sir Fergusona što je on na kraju družeći se sa predstavnicima sedme sile i sam priznao.
 
To nije bio Manchester kojeg smo svi navikli gledati, čvrst sastav, dobro postavljena momčad kojoj nije lako prići golu. Podbacili su i najvažniji igrači Crvenih vragova.
 
Osim početna tri udarca Cristiano Ronaldo je većinom utakmice bio dobro pokriven i nevidljiv, isto kao i Rooney te Giggs koji su „srce“ Manchestera bez kojih ta momčad nije ista.
 
Jednostavno, Barca je napravila velik posao, neutralizirala je najbitnije karike suparnika, iskoristili su prilike koje su imali i zato danas slave titulu prvaka Europe!
 
Ovo je Barcelonina sezona za pamćenje. Tri trofeja!! Španjolsko prvenstvo i Kup kralja te Liga prvaka. Guardiola je u prvoj sezoni trenerske karijere sam sebi postavio visoke standarde.