Balote: Radman company obranio naslov na Jeseničkom turniru

Puna tri mjeseca trajao je jesenički turnir u balotama na kojem je sudjelovalo više od 90 ekipa iz mjesta diljem Dalmacije, a prošlogodišnji pobjednik uspio je u onome što nije lako - ponoviti uspjeh i tako se po drugi put uzastopno okititi naslovom pobjednika Jeseničkog turnira, što od stoljeća sedmog nikom nije pošlo za rukom. Kako mi rekoše tijekom finala, turnir je okupio najkvalitetnije balotaške ekipe, sve klasu do klase, u čijim valjanjima i bombizavanjima bi uživale i mnogo utjecajnije i veće sredine. Uprkos tijesnoj završnici (16-9, 15-16 i 16-9) u ovom skoro čertverosatnom dueluć, slavila je ekipa Radman Company, u sastavu Jure Radman Juka, Igor Žuljević i Gojko Melvan. Svladali su ekipu Mladen Šimić, Jurica Šutalo i Joško Palinić, u vrlo neizvjesnom meču. Najbolji igrač jeseničkog turnira bio  je Mladen Šimić Šimke ...

JESENICE OPEN

Radman Company i ove godine najbolji

Tekst i snimke: Davor Grgat

Treće i četvrto mjesto osvojile su ekipe u sastavu Vlade Tomaš (Đaić) i Aldo Terzić (Čovik) i Mate Kesić i Ivo Palaversa. Sudio je Ivica Grubiša - Batarelo. Predsjednik Udruge jeseničkih balotaša Romeo Tomaš pobjednicima je uručilo novčane nagrade i pehare.

jesenički turnir u balotamaNakon osvojenog naslova upitao sam sretnog i zadovoljnog Juku da za naše vjerne čitatelje kaže što za njega znači osvajanje prvog mjesta i novog pehara u Jesenicama.

- U prvom redu moram istaknut ljude iz ovoga lijepog poljičkog mjesta, koji su uvijek, ma koliko puta došao, toliko ljubazni i pristupačni. Čini mi se  dok igram, zahvaljujući temperamentnom i živahnom navijanju kao da imam balotu više, i to mi daje snagu... Premda  sudjelujem na brojnim turnirima ipak ovaj za mene je jedan od boljih i uspješnijih, a što se vidi i po finalnim susretima. I na kraju da Vam kažem kako su vaši Jeseničani ovim turnirima  okupili mladež koji u drugim sredinama u ove zimske dane vrijeme krati po kafićima, kladionicama, a ovdje mnogi slobodno vrijeme krate uz sport i rekreaciju i zato hvala i Općini u kojoj ima pedesetak sportskih ili kulturno-rekreativnih udruga, što je za svaku pohvalu... - naglasio je pobjednik ovkogodišnjeg jeseničkog turnira u balotama, gosp. Jure Radman Juka.

Uz pečeno s gradela te dobro piće i pjesmu uz harmoniku većina balotaša i nazočnih kibicera zadržala se u selu sve do kasnih sati.

jesenički turnir u balotama

Povezani članci

Who's Online

We have 157 guests and no members online