VIDEO: 50. sjednica Općinskog vijeća

50. sjednica ovog saziva Općinskog vijeća Općine Dugi Rat održana je u ponedjeljak, 21.12.2020. u prostorijama Kino dvorane "Dalmacija", sukladno preporukama Stožera. Dnevni red i ove sjednice nikako da e-mailom stigne do doljepotpisanog, no srećom, tijek sjednice i raspravu okom je kamere zabilježio Jakov Velić s TvDR pa zainteresirana dugoratska javnost neće ostati uskraćena za najnovije informacije, pitanja, dileme i odluke naših dragih vjećnika. Snimku jubilarne, 50. sjednice možete pogledati ovdje ili u nastavku članka...
 

VIDEO: 49 sjednica Općinskog vijeća

49. sjednica ovog saziva Općinskog vijeća Općine Dugi Rat održana je u četvrtak, 10.12.2020. u prostorijama Kino dvorane "Dalmacija", sukladno preporukama Stožera. Dnevni red i ove sjednice nikako da na vrijeme e-mailom stigne do doljepotpisanog (hvala, Silvija), no srećom, tijek sjednice i raspravu okom je kamere zabilježio Jakov Velić s TvDR pa zainteresirana dugoratska javnost neće ostati uskraćena za najnovije informacije, pitanja, dileme i odluke naših dragih vjećnika. Snimku 49. sjednice možete pogledati ovdje ili u nastavku članka...
 

VIDEO: 48. sjednica Općinskog vijeća

48. sjednica ovog saziva Općinskog vijeća Općine Dugi Rat održana je u četvrtak, 12.11.2020. u prostorijama Kino dvorane "Dalmacija", sukladno preporukama Stožera. Dnevni red i ove sjednice nikako da na vrijeme e-mailom stigne do doljepotpisanog, no srećom, sjednicu i rasprave okom je kamere zabilježio Jakov Velić s TvDR pa nećete ostati uskraćeni za najnovije informacije, dileme i odluke naših dragih vjećnika. Snimku 48. sjednice možete pogledati ovdje ili u nastavku članka...
 
47. sjednica ovog saziva Općinskog vijeća Općine Dugi Rat održana je u srijedu, 04.11.2020. u prostorijama Kino dvorane "Dalmacija", sukladno preporukama Stožera. Naši dragi vijećnici na ovoj su sjednici u društvu našeg prostornog planera Ivana Mucka iz studija AAX i predstavnika ekološko'aktivističke inicijative "Krilo, probudi se" raspravljali o četiri točke dnevnog reda. Izdvajamo raspravu o drugim izmjenama proračuna Općine Dugi Rat za 2020. te prijedlog odluke o drugoj izmjeni i dopuni UPU Sumpetar-Kosovac. Dobar je običaj da sjednica ima i sesiju vijećničkih pitanja, što ovoj sjednici nije falilo. Sjednicu i rasprave je okom kamere zabilježio Jakov Velić s TvDR. Snimku 47. sjednice možete pogledati ovdje ili u nastavku članka...
 
45. sjednica ovog saziva Općinskog vijeća Općine Dugi Rat održana je u ponedjeljak, 20.07.3020. u 20 sati prostorijama Kino dvorane "Dalmacija", sukladno trenutnim preporukama Stožera. Naši dragi vijećnici na ovoj kratkoj, izvanrednoj sjednici raspravljali su o jednoj jedinoj točki dnevnog reda - Rješenju o izuzimanju od privremene zabrane izvođenja radova tijekom turističke sezone. Riječ je o zahtjevu Vodovoda Omiš (na inicijativu mještana) o sanaciji vodovodne cijevi u Krilu, koja se nalazi već 20 godina na klizištu pa ju je žurno potrebno sanirati... Raspravu je okom kamere zabilježio Jakov Velić s TvDR. Snimku 45. sjednice možete pogledati ovdje ili u nastavku članka ...
 
44. sjednica ovog saziva Općinskog vijeća Općine Dugi Rat održana je u četvrtak, 02.07.3020. u prostorijama Kino dvorane "Dalmacija", sukladno trenutnim preporukama Stožera. O kojim su sve temama diskutirali i glasovali naši vijećnici zabilježio je okom kamere Jakov Velić s TvDR. Snimku 44. sjednice možete pogledati ovdje ili u nastavku članka ...
 
U srijedu, 10.06.2020. u "novoj Općinskoj vijećnici" zbog korona neprilika - kinu Dalmacija Dugi Rat - održala se tematska sjednica Općinskog vijeća Općine Dugi Rat na zahtjev nekoliko vijećnika. Na sjednici se raspravljalo o radnom sastanku nakon prosvjeda Jeseničkih brodara koji je održan lani, 2.4.2019. u prostorima Splitsko-dalmatinske županije i zaključaka s istog sastanka o luci Krilo.
Uz župana Blaženka Bobana, tom sastanku na kojem se govorilo o budućem izgledu luke Bajnice, budući da su svojim prosvjedom uoči skupštine SDŽ u veljači Jesenički brodari, njih četrdesetak, izborili povlačenje s dnevnog reda točke o davanju koncesije na 20 godina tvrtki "Blue pearl", koja je u zapadnom dijelu Bajnica planirala izgradila marinu s 200 vezova, prisustvovali su i njegov zamjenik Ante Šošić, pročelnik za pomorstvo i turizam Stipe Čogelja, ravnatelj Županijske lučke uprave Domagoj Maroević, te načelnik općine Dugi Rat Jerko Roglić i općinski vijećnik Bernard Petrić, arhitekt Jurica Jelavić, a Jeseničke brodare su predstavljali Jurica Rakuljić i Srećko Vuković, te njihov odvjetnik Krunoslav Peronja. Predstavnici investitora u zahvat na pomorskom dobru u Bajnicama bili su Draženko Vuletić i Ante Ivan Kapić, te Antonieta Trgo i Kornedija Restović, predstavnice građanske inicijative "Krilo, probudi se".
Tematskoj sjednici Općinskog vijeća Općine Dugi Rat su prisustvovali i gosti iz županije, Niko Mrčić ispred Zavoda za prostorno ureženje naše županije i Domagoj Mareović ispred županijske lučke uprave. Vijećnik Frane Pleić prvi je uzeo riječ... i usljedila je rasprava koju Vam ne bi sada ovdje kratili i prepričavali, već Vas pozivamo da snimku tematske sjednice pogledate ovdje, a možete je pronaći i u nastavku članka...
 

43. sjednica Općinskog vijeća Općine Dugi Rat

43. sjednica Općinskog vijeća Općine Dugi Rat održana je u ponedjeljak, 01.06.3020. s početkom u 18 sati u prostorijama Kino dvorane "Dalmacija", sukladno trenutnim preporukama Stožera.
O čemu su naši vijećnici diskutirali saznajte gledajući snimku sjednice u nastavku članka, snimku koju je okom kamere zabilježio Jakov Velić s TvDR..
 

Vijećnici o izmjenama Općinskog proračuna

42. sjednica Općinskog vijeća Općine Dugi Rat održana je u srijedu, 20.05.3020. s početkom u 18 sati u prostorijama Kino dvorane "Dalmacija", sukladno trenutnim preporukama Stožera. Naši vijećnici su diskutirali i glasovali o izmjenama i dopunama proračuna Općine Dugi Rat za 2020., te postavljali pitanja načelniku. Sve je zabilježio okom kamere Jakov Velić s TvDR. Snimku sjednice možete pogledati u nastavku članka..
 
Općinsko vijeće Općine Dugi Rat sazivalo je 42. sjednicu u srijedu, 20. svibnja 2020. s početkom u 18 sati u prostorijama Kino dvorane "Dalmacija". Za sjednicu je predložen sljedeći Dnevni red:
1. I. Izmjene i dopune Proračuna Općine Dugi Rat za 2020.
1.1. I. Izmjene i dopune Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Općine Dugi Rat za 2020.
1.2. I. Izmjene i dopune Programa održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Općine Dugi Rat za 2020.
1.3. I. Izmjene Programa javnih potreba u kulturi Općine Dugi Rat za 2020.
1.4. I. Izmjene Programa javnih potreba u području socijalne skrbi na području Općine Dugi Rat za 2020.
1.5. I. Izmjene Programa javnih potreba u sportu na području Općine Dugi Rat za 2020.
1.6. Odluka o usvajanju I. Izmjena i dopuna Proračuna Općine Dugi Rat za 2020.
2. Vijećnička pitanja
 

41. sjednica Općinskog vijeća Općine Dugi Rat

Općinsko vijeće Općine Dugi Rat sazivalo je 41. sjednicu u utorak, 12. svibnja 2020. s početkom u 18 sati u prostorijama Kino dvorane "Dalmacija". Za sjednicu je predložen sljedeći Dnevni red:

1. Odluka o visini cijene usluga dječjeg vrtića "Dugi Rat" za svibanj i lipanj 2020.
2. Izmjene i dopune Proračuna Općine Dugi Rat za 2020.

2.1. I. Izmjene i dopune Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Općine Dugi Rat za 2020.
2.2. I. Izmjene i dopune Programa održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Općine Dugi Rat za 2020.
2.3. I. Izmjene Programa javnih potreba u kulturi Općine Dugi Rat za 2020.
2.4. I. Izmjene Programa javnih potreba u području socijalne skrbi na području Općine Dugi Rat za 2020.
2.5. I. Izmjene Programa javnih potreba u sportu na području Općine Dugi Rat za 2020.
2.6. Odluka o usvajanju I. Izmjena i dopuna Proračuna Općine Dugi Rat za 2020.
3. Vijećnička pitanja.