Čestitamo Dan državnosti

Svim sumještanima i građanima Republike Hrvatske čestitamo praznik, Dan Državnosti!

25. lipnja 1991.
Hrvatski sabor je nakon provedenog referenduma donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti, proglasivši Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom. To će se danas prigodno obilježiti diljem Hrvatske.

PROSLAVA DANA DRŽAVNOSTI

DUGI RAT

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, u četvrtak 25. lipnja 2015.g. u jutarnjim satima pred spomenikom svim palima za Hrvatsku na trgu Svetog Josipa u Dugom Ratu predstavnici općine i društvenog života općine položit će vijence i zapaliti svijeće palima za domovinu.OMIŠ

25. lipnja 2015.g. u 9.00 sati uz Središnji križ na Gradskom groblju Vrisovci gradonačelnik prof. dr. sc. Ivan Kovačić i njegovi zamjenici, članovi Gradskog vijeća Grada Omiša na čelu s predsjednikom dr. Zvonkom Močićem te predstavnici udruga položit će vijence i zapaliti svijeće palima za domovinu.

U 9.30 sati kod Spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata s područja Grada Omiša i općina Dugi Rat, Šestanovac i Zadvarje odat će dužnu počast poginulim hrvatskim braniteljima.

U 9.45 sati Gradska glazba Omiš održat će promenadni koncert gradskim ulicama, a u 21.00 sat na Trgu dr. Franje Tuđmana održat će se svečani koncert na kojem će nastupiti: Udruga za očuvanje hrvatskog folklora, čiji je voditelj Damir Mimica, Klapsko – mandolinska udruga “MOSTINA” – Omiš i gosti iznenađenja.