Legalizacija kuće od 55.000 kuna na više

legalizacija kućeLegalizacija kuće neće stajati 2.000, već od 55.000 kuna na više kad se zbroje svi troškovi propisani Zakonom o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, piše Vjesnik. Kako prema procjenama države u Hrvatskoj ima 150.000 nelegalnih objekata, proces legalizacije mogao bi se pokazati kao izdašan prihod državne blagajne. Naknadu za zadržavanje nezakonito sagrađenog objekta treba platiti kako bi se pristupilo procesu legalizacije, kojim je određena obveza plaćanja komunalnog i vodnog doprinosa te izrade projektne dokumentacije ...

TROŠAK LEGALIZACIJE BESPRAVNIH OBJEKATA

Za legalizaciju kuće najmanje 55.000 kuna, 'kazna' samo dio troškova

Piše: Marina Šunjerga / Vjesnik
Izvor: Vjesnik


legalizacija kuće Ako je cijena legalizacije objekta 60.000 kuna, za državu je to posao od minimalno 9 milijardi kuna. No, taj će se novac dijeliti s lokalnim jedinicama i namjenski je usmjeren u gradnju infrastrukture i sređivanje zemljišnih knjiga.

Povoljne tarife ne vrijede za poslovne prostore ili apartmane za najam, čiji će vlasnici osim viših naknada platiti znatno veće doprinose i skuplju projektnu dokumentaciju.

Važno je napomenuti da ovaj zakon ima ograničeno trajanje jer će građani zahtjevi moći predati do 31. prosinca 2012. godine.

A koliko košta legalizacija, izračunali smo na primjeru kuće površine 150 četvornih metara u Kozari boku u Zagrebu te na području Sirobuje ...

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 669 guests and no members online