Kviz: Učenici omiške škole brane prvo mjesto

U organizaciji udruge "Ponos domovine" i uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, ove je subote u Omišu održano polufinalno natjecanje kviza "Ponos domovine". Nakon svečanog dijela u kojem su zvijezde bili prošlogodišnji pobjednici natjecanja, ekipa "Galebova" iz SŠ “Jure Kaštelan" te njihova mentorica Silvija Mrkonjić , u prostorijama omiške srednje škole održano je i polufinale kviza u kojem se natjecalo dvanaest tročlanih timova iz četiriju dalmatinskih škola koje su odmjeravale znanje o Domovinskom ratu. hrvatskoj povijesti, zemljopisu, ekologiji, religiji, moralu i etici. Osim kviza, natjecatelji su se u polufinalu sučelili u nekoliko sportskih disciplina (skok u dalj, kolutovi, slobodna bacanja, pikado, medicinka, sprint na 25 metara), a sudionici velikog trodnevnog finala koje će se održati u Zagrebu biti će poznati nakon završetka svih polufinalnih natjecanja koja se, osim u Omišu, održavaju i u Varaždinu, Đakovu te otoku Krku...

PONOS DOMOVINE

Omišani brane prvo mjesto

Piše: Marin Katušić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Na samom početku izaslanica Ministarstva Adriana Masterlić ravnateljici omiške srednje Škole "Jure Kaštelan" uručila je i posebno priznanje zbog osvojenog prvog mjesta na prošlogodišnjem izdanju kviza, dok su okupljene pozdravili omiški dogradonačelnik Ivo Tomasović te izaslanici nekoliko branitejjskih udruga.

No, prave zvijezde okupljanja u kongresnoj dvorani hotela "Plaža" bili su prošlogodišnji pobjednici natjecanja, ekipa "Galebova" iz SŠ “Jure Kaštelan" te njihova mentorica Silvija Mrkonjić koji su nagrađeni gromoglasnim pljeskom.