Koncerti: Božo Vrećo u srijedu u Splitu

Božo Vrećo, lirski tenor iz susjedne BiH s ogromnim vokalnim rasponom, koji svojim neobičnim glasom i osebujnim vizualnim identitetom izaziva buru osjećaja kod publike gdje god zapjeva, a dokaz tome su rasprodane koncertne i kazališne dvorane, kao i sakralni objekti diljem Europe i svijeta, nastupa u Splitu u srijedu,17, srpnja 2019. s početkom u 21:30 sati u prostorima Mediteranskog instituta za istraživanje života u Vili Dalmacija. Božo Vrećo jedan je od najpoznatijih interpretatora sevdaha novijeg doba, a s bandom vrhunskih glazbenika Božo će ljubiteljima predstaviti svoj bogati diskografski katalog. Ulaznice po cijeni od 100 kn do 31.06. od 01.07. cijena 120 kn, možete kupiti u Cyntus turističkoj agenciji u Dugom Ratu te na sljedećim mjestima u Splitu: Dancing Bear Split, Croatia Records Split, Turistička Agencija Smokvina, Spaladium Arena boxoffice, Uni rent Split, Tisak Media Split (City Center one Split).

Nakon što se preko 50 godina nitko nije usuđivao unijeti promjene u postojeći sevdah i zapisati novi tekst po uzoru na stare tekstove, Božo Vrećo se među glazbenim pionirima novije generacije istakao kao najinteresantniji i najpoznatiji interpretator i kantautor skorijeg vremena.

Po završetku fakulteta arheologije u Beogradu, kojeg okončava zvanjem magistra, Božo Vrećo, odlučuje se za novi početak, u kojem muzika preuzima cijeli njegov život, postaje misija i jedini cilj. Seli se u Sarajevo, centar sevdaha, i u kratkom periodu osvaja srca svojim glasom. Sa svojim prvim sarajevskim bendom, Halka, objavljuje dva albuma, “Halka” i “O ljubavi”. Ubrzo počinje solo karijeru i izdaje album “Moj sevdah” (2014) na kojem je, osim interpretacija poznatih sevdalinki i njegova prva autorska kompozicija “Lejlija”, pjesma posvećena njegovoj voljenoj majci. “Lejlija” doživljava neviđeni uspjeh, postavlja standard i njegov prepoznatljiv pečat u pisanju i interpretiranju autorske sevdah glazbe, što ga inspirira u nastavku stvaranja posve nove ljubavne poezije, opjevane na njegovom dosad najtiražnijem albumu “Pandora” (2017).