Komiža: Mješovita klapa Signum pobijedila za kraj

Mješovita klapa “Signum” iz Čapljine apsolutni je pobjednik Večeri mješovitih klapa održane u komiškom Spomen-domu u sklopu 49. festivala dalmatinskih klapa Omiš 2015. Oduševili su i publiku i stručno ocjenjivačko povjerenstvo. Drugi su bili prošlogodišnji pobjednici - klapa “Basca” iz Baške vode, a treći kaštelanski “Kampaneli”. Treću godinu zaredom ova se natjecateljska Večer omiškog festivala dalmatinskih klapa održala u Komiži, a ujedno je i prvi službeni program novog ravnatelja Omiškog festivala, prof. Mije Stanića. 49. izdanje Omiškog festivala zaključit će se revijalnim, tradicionalnim koncertom “Grad Omiš - gradu Zagrebu” sredinom studenoga, a do tada će nova festivalska direkcija imati konačni program obilježavanja jubilarnog 50. festivala dalmatinskih klapa - Omiš 2016.

49. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ

Pobijedila mješovita klapa 'Signum'

Piše: Bogoljub Mitraković / Slobodna Dalmacija

Treću godinu zaredom ova se natjecateljska Večer omiškog festivala dalmatinskih klapa održala u Komiži, a nazočna je publika uživala u izvedbama 11 mješovitih klapa.

- "Neopisiv osjećaj, nismo se nadali da ćemo kao jedna hercegovačka klapa ovdje u Komiži pored svih tih dalmatinskih klapa, u vrlo jakoj konkurenciji, osvojiti prvo mjesto po ocjeni žirija, a i publike. Prije dvije godine u Komiži smo osvojili treću nagradu žirija i također smo bili zadovoljni, ali ovo večeras nas je ugodno iznenadilo. Pripremali smo se i uspjeli smo. Svi smo iz Čapljine, manje-više svi smo zajedno još od dječjeg zbora" - kazala je Monika Bule, voditeljica pobjedničke mješovite klape "Signum".

Uoči početka natjecanja, publika i natjecatelji prisjetili su se velikog maestra, profesora i prijatelja dr. sc. Nikole Buble, koji je 17. rujna preminuo u splitskoj bolnici u 66. godini.

Povezani članci

Who's Online

We have 730 guests and no members online