Turizam: Promidžbeni poticaj

Turistički prihod iznosit će oko sedam milijardi eura, a u promociju je uloženo oko 28 milijuna eura. Što inercijom i navikom, što dobrim procjenama hrvatske turističke operative, sezona je bolja od očekivane. Jednim dijelom tome je pridonijela i promidžba. Dakle, uz klasične kanale ponude i prodaje, hrvatski se turizam od ove godine počeo nuditi i na suvremenijim platformama. Na internetsko oglašavanje potrošeno je nešto više od deset milijuna kuna, što je neusporedivo u odnosu na lanjskih milijun i pol kuna. Hrvatska se reklamirala na 80 internetskih portala u 17 država. "Mediteran kakav je nekad bio" vrtio se na nizu novih tv-postaja i to ne samo u pet primarnih država hrvatskog turizma. Promidžbeno se probijaju susjedna tržišta, poput srpskog, makedonskog i rumunjskog koja su trebala pripomoći u slučaju zakazivanja primarnih zemalja ...

TURIZAM
 
 Piše: Davor Verković / Vjesnik
 Izvor: Vjesnik

 
Turistički prihod iznosit će oko sedam milijardi eura, a u promociju je uloženo oko 28 milijuna eura. Što inercijom i navikom, što dobrim procjenama hrvatske turističke operative, sezona je bolja od očekivane.

Srećom, izuzmemo li Češku, glavne države ne samo da nisu zakazale, nego iz Austrije i Njemačke bilježimo izvrsne rezultate, dok su Slovenci i Talijani na brojkama kakve smo zamišljali u optimističnijim varijantama raspleta sezone.
 
Kada sve vidimo, ostaje žal što se sve karte, i to davno prije, nisu bacile u turizam od kojega se uvijek mnogo očekuje, no u koji se relativno malo ulaže.
 
Da se kojim slučajem tromjesečna sezonalnost uspjela produljiti na cijelu godinu, danas bi država imala nekoliko milijardi eura 'viška' na raspolaganju.
 
Po ulaganjima u ovogodišnju promidžbu vidljivo je da stranci reagiraju na svaki poticaj.

Povezani članci

Who's Online

We have 397 guests and no members online