Kako do većeg marketinškog uspjeha hrvatskog turizma

turistion line ulugeTurističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ) prihvatilo je procjenu ministra turizma Damira Bajsa da će ove godine hrvatski turizam zabilježiti minus. Na sjednici je prihvaćen i Strateški marketinški plan hrvatskog turizma 2010.- 2014. koji su izradili španjolska tvrtka THR iz Barcelone te zagrebački Horwath Consulting. Taj plan predviđa pet glavnih strateških taktika za postizanje marketinškog uspjeha hrvatskog turizma do 2014. Spominje se e-trgovina (prodaja preko interneta), on-line komunikacija (web stranice), stvaranje tržišnih marki ('labels' primjerice mali hoteli), suradnja (partnerstvo ključnih igrača u turizmu) i edukacija (pojačati na svim razinama) ...

TEŠKA TURISTIČKA SEZONA

Izvor: HRT

turistiMinistar Bajs procijenio je da će ova sezona donijeti minuse, međutim naglasio je da minus ne bi trebao biti veći od 3 do 5 ili 6 posto.

Ministar se osvrnuo i na jučerašnju najavu o uvođenje vinjeta za kraća razdoblja u Sloveniji. Istaknuo je da je to dobra vijest za hrvatski turizam, jer će turisti na svom putu do Hrvatske sada moći uštedjeti.

Povezani članci

Who's Online

We have 204 guests and no members online