Čovjek - ključar uspjeha u turizmu

turistikonobarVeć pomalo demode apartman za cimer fraj, plažu koja baš i nije oličenje brige za okoliš, malu mjesnu prodavaonicu s pedesetak najnužnijih artikala, plažni kafić u kojem se kava s mlikon čeka barem petnaest minuta, restoran koji ljeti zatvara već u 22 ure, noćnu zabavu koju treba tražiti svijećom,... sve je to našem gostu lakše zaboraviti od neljubaznog i gramzivog apartmandžije, "tragova u pijesku" susjedovog psića (od kojih 40-ak kila) koje ponosni vlasnik uporno zaboravlja pokupiti, odrješite i očito preumorne prodavačice koja tuče duplu smjenu, neljubaznog konobara koji je još na proljeće izgubio osmijeh i otad ga traži, bahatog gazde restorana koji na meniju nema ribe jeftinije od 350 kn po kilu, a i ova "first class" iz ribogojilišta je i friško je izvađena iz leda... Čovjek je, uistinu, ključ uspjeha u turizmu, kako kaže i naziv nacionalne akcije Hrvatske turističke zajednice ...

NAJBOLJI U TURIZMU

Piše: Mladen Banović

konobarČovjek je, uistinu, ključ uspjeha u turizmu, kako kaže i naziv nacionalne akcije Hrvatske turističke zajednice (HTZ), a turistički je domaćin bez ikakve sumnje iznimno važan, ako ne i presudan, činitelj uspjeha odmora i doživljaja koje će naši gosti ponijeti kući iz ove naše male i lijepe sredine.

A tko su naši najbolji turistički radnici i zbog čega? -  jesmo li se ikad glasno upitali?

Istaknimo ih, pohvalimo one najmarljivije, najprofesionalnije i najhumanije među nama koji se bave turizmom, barem s nekoliko rečenica obazloženja koje možete poslati na e-mail - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Vaše "nominacije" i obrazloženja ćemo objaviti ovdje, a s nekima od vrijednih turističkih radnika i osobno popričati za Portal.

domaćinTko su naši najbolji turistički radnici? Tko su najbolji privatni iznajmljivači, agencijski radnici, vlasnici agencija, konobari, kuhari, turistički vodiči, recepcioneri, hoteljeri, sportski i rekreacijski animatori, policajci, radnici u zdravstvu, čistači i ostali koji se brinu o čistoći mjesta i plaža, spasitelji (tu je Vesna bez konkurencije, ako ne računamo mladog Čapu),... ???

Tko su, dakle, mali šampioni turizma u našim malim mistima?

Velika većina njih, a ima ih, ima ih itekako, nikad neće dobiti i neko službeno priznanje koje zaslužuju, nikad neće izaći u Slobodnoj, neće biti tema ili sudionik nekog razgovora, novinarske reportaže, ali zato mogu, zašto ne, osvanuti ovdje, u našem "malom" lokalnom mediju kojeg prate i "veliki".


agencijski radnik

Povezani članci

Who's Online

We have 819 guests and one member online

  • admin