Goste nećemo privući samo hotelima

splitNakon višegodišnje turističke stagnacije Splita, situacija se mijenja, što potvrđuju dolasci gostiju i velika ulaganja u turistički sektor. Primjerice, u prva tri mjeseca 2008. godine dalmatinska metropola bilježi porast broja dolazaka gostiju od 15 posto, te 17 posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu. - U gradu raste broj turista, no za razvoj turizma nije dovoljno samo otvoriti gostima hotele, nego i pripremiti kvalitetne programe i pojačati izvanpansionsku ponudu, kaže Joško Stella iz Županijskog odjela za turizam ...

GOSTE NEĆEMO PRIVUĆI SAMO HOTELIMA, KAŽU STRUČNJACI

Usmjerenje ka kulturnom turizmu u vezi je i sa Salonom, Klisom i Trogirom, ističe Joško Stella

Piše: Franka Nejašmić / Slobodna Dalmacija


Više noćenja

- U 2009. godini očekujemo povećanje broja noćenja od 20 posto, čemu će pridonijeti obnovljeni hoteli "Split" i "Marjan" - kazao je Joško Stella, pročelnik Županijskog upravnog odjela za turizam, dodavši da će se otvaranjem tih hotela smještajni kapaciteti u Splitu povećati za čak 670 soba.

Nezanemariva je i činjenica daje riječ o visokokategornicima, no Stella naglašava kako za povećanje broja gostiju nije dovoljno samo otvoriti hotele, nego pripremiti i kvalitetne programe, odnosno izvanpansionsku ponudu, na čemu intenzivno rade, uz njegov odjel, i turističke zajednice Županije i Grada.

U gradu danas postoji oko 23 hotela, odnosno oko 2300 kreveta u tom tipu smještaja, a tome valja pribrojiti i oko 1900 kreveta u privatnom smještaju.

Uz otvaranje novih i obnovu postojećih hotelskih kuća, turistički djelatnici drže da je važno zadržati i kvalitetnu strukturu gostiju.

- Split se usmjerava ka kulturnom turizmu, a ideja je vezati ga uz Salonu, Klis, te Trogir, koji je također na popisu UNESCO-ovih spomenika baštine u Hrvatskoj - zaključio je Stella.

Povezani članci

Who's Online

We have 469 guests and no members online