Agroturizam: Turistima nude i mužnju koza

agroturizamNakon pionira razvoja seoskog turizma na području Poljica, obitelji Sičić iz Ostrvice, istim putem krenuo je i sumještanin Nenad Malenica, bivši radnik tvornice "Dalmacija" u Dugom Ratu, s svojom obitelji. On je na 3.000 četvornih metara obiteljskoga gospodarstva uredio  pravi mali agroturistički raj. Na samo 10 km od Omiša, u srcu drevne Poljičke Republike, gostima su na raspolaganju dva apartmana s osam ležajeva. Tu su boćalište, košarkaški i malonogometni tereni, a Malenice organiziraju i cjelodnevne izlete na Mosor, te na dva kilometra udaljenu rijeku Cetinu ...

Piše: Mladen Nejašmić / Slobodna Dalmacija

- Osim toga, gostima priuštimo i mogućnost korištenja vrta te mužnju koza koje se uzgajaju na imanju. Zadnjim gostima iz Izraela ponudili smo domaće specijalitete pršut, sir. poljički suparnik i jela ispod peke, nakon čega su ovi doslovno ostali bez riječi obećavši kako će se opet vratiti - tvrdi Nenad Malenica.

Nenad Malenica iz Ostrvice sa sinom Petrom u svom agrodomaćinstvu
Nenad Malenica sa sinom u blagovaonici koja je sastavni dio projekta obiteljskog agroturizma


U realizaciju projekta obitelj Malenica je uložila oko 70.000 eura, uglavnom namaknutih putem kredita. Stoga se nadaju kako će posao krenuti ne bi li barem vratili uloženo.

- S obzirom na to da nam je ovo prva godina poslovanja, ne možemo se potužiti na brojnost gostiju. Bili smo popunjeni u lipnju, djelomično i srpnju, a nadamo se da će nam kapaciteti biti popunjeni i u najtoplijem mjesecu u godini - nada se Nenad Malenica, dodajući kako mu najveću pomoć pruža njegov 11-godišnji sin Petar, koji mu je ujedno i glavni prevoditelj.