Ante Vitaić pred derbi Splita sa Raštanima

Ante VitaćU sutrašnji derbi s Raštanama nogometaši Splita ulaze s nizom od dvadeset prvenstvenih susreta bez poraza koji traje od prvog kola i neuspjeha u Hrvacama (0:1). Iskusni 26-godišnji Ante Vitaić koji je u Park mladeži stigao uoči nastavka prvenstva smatra kako ‘crveni’ imaju snagu niz dodatno produžiti. - To je odličan rezultat jer u ligi ima teških gostovanja na kojima nije lako ostati neporažen, ali nadam se da će niz još potrajati. Vjerujem da možemo tako nastaviti i do kraja prvenstva! - uvjeren je mlađi brat Vitaić koji je svijet ugledao deset minuta nakon blizanca Frane koji kruh zarađuje u rumunjskom Otelulu iz Galatija ...


IGRAČ KOJI JE U PARK MLADEŽI STIGAO IZ NORVEŠKE, PRED SUSRET S RAŠTANAMA, NAJAVLJUJE NASTAVAK NIZA BEZ PORAZA MOMČADI SPLITA

 

Ante Vitaić: Svima ćemo začepiti usta


‘Pobjedom nad Raštanama napravili bismo dosta posla. Siguran sam da smo bolji od svih i uvjeren sam da ćemo na kraju biti prvaci, ali trebat će nam ipak i malo sreće’ - tvrdi mladić iz Orija pokraj Dugog Rata


Piše: Frane Vulas / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Blizu prvog mjesta

Pobjedom nad Ante VitaićRaštanama Split bi pobjegao tri boda izravnom konkurentu za naslov prvaka, a u slučaju da se dogodi i kiks Zmaja u Dubrovniku mogao bi u idealnom scenariju doći i do priželjkivanog prvog mjesta.

- Pobjedom nad Raštanama napravili bismo dosta posla. Siguran sam da smo bolji od svih i uvjeren sam da ćemo na kraju biti prvaci, ali trebat će nam ipak i malo sreće - tvrdi mladić iz Orija pokraj Dugog Rata kojem nije bilo teško prvoligaške travnjake zamijeniti Trećom ligom.

- Motiviraniji sam nego ikada! Male su razlike između najboljih trećeligaša i prvoligaša koji ne spadaju u četiri-pet najboljih hrvatskih momčadi. Igrao sam u Osijeku, u norveškoj prvoj ligi... i, bez imalo preuveličavanja, Split je po momčadi, profesionalnosti i stručnom stožeru prvoligaški klub.

Uzlet sastava Splita koja ‘puca’ na Drugu ligu poklopio se s nizom odličnih rezultata Hajduka koji lovi titulu prvaka, pa se već može govoriti i o općem buđenju nogometa u gradu pod Marjanom.

- Splitski nogomet se dignuo, konačno je oživio, a dugo su oba kluba bila na aparatima. Nadam se da će klubovi biti stabilni tako da više nećemo morati govoriti o ‘oživljavanjima’. Uvijek sam govorio da Split zaslužuje još jednog prvoligaša, nadam se da će tako i biti.

 

Favoriti

Zbog igračkog kadra ‘crvene’ svi proglašavaju favoritom prvenstva, s čim se Vitaić slaže.

- Druge momčadi se ‘pale’ kada igraju protiv nas, ali to nam daje dodatni motiv. Uvijek je teže kada nešto moraš, noge su olovne, ali ako želiš na vrh moraš svladati sve prepreke.

U nogometnim ‘ćakulama’ Split se, kao i neki drugi klubovi iz vrha, poput Zmaja, često proglašavaju favoriziranima.

- Svi se žele dokazati protiv nas što dovoljno govori o našoj kvaliteti. Nitko nas ničim nije darovao, sve smo zaslužili svojim igrama. Tako će biti i do kraja. Dokazat ćemo da smo najbolji i tako ćemo svim skepticima začepiti usta! - rekao je Vitaić koji bi u Splitu mogao ostati i nakon ove sezone.

- S obzirom na to kako se sve rasplelo u Norveškoj, ne želim prije ljeta ni o čemu razmišljati, koncentriran sam na Split. Međutim, ako sam došao u Split u Treću ligu, zašto ne bih ostao i u Drugoj - znakovit je bio Vitaić.

Povezani članci

Who's Online

We have 433 guests and no members online