Hajduk: Rodić slijeće

NK HajdukNakon što je u subotu praktično sve dogovoreno oko nastavka ugovorne obveze Jurice Buljata, te je u Poljudu na razgovoru bio i Reno Sinovčić, važni čovjek Zadra tituliran kao “vanjski suradnik“, u ponedjeljak bi se u “kući bijelih“ trebale stvari srediti i s drugim najbližim dalmatinskim susjedom, Šibenikom. Naime, na tapetu bi se trebalo naći konačno rješenje za Ivana Rodića o kojem se već mjesec dana govori kao o sigurnoj novoj akviziciji Splićana, ali cijelo vrijeme nedostaje taj završni čin dogovora ...

TRANSFER PISTA

NAPADAČ ŠIBENIKA U NASTAVKU PRVENSTVENE SEZONE ĆE NOSITI HAJDUKOV DRES

Piše: Slaven Alfirević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Dogovor sa Šibenčanima oko Rodićeva transfera je postignut te bi danas konačno trebao biti i obznanjen

Činjenica da svi uokolo Poljuda vide Rodića unaprijed, kao novoga člana HajdukaIvan Rodić i Ermin Zec na proljetnim pripremama, ne sviđa se Šibenčanima. Međutim, čuje se, danas bi se i ta dvojba trebala okončati.


Računi za Rukavinu

Sudeći po kuloarskim informacijama, dogovor je već usuglašen usmeno, ali bi ga trebalo staviti i na papir. Šibenik bi, k tome, rado dobio do kraja sve što mu pripada u diobi kolača odlaska/obeštećenja Ante Rukavine u Panathinaikos i ovo je prigoda da se podvuče crta, te razriješe svi računi između Poljuda i Šubićevca.

Fredi Fiorentini, nominalni šef struke u tročlanoj upravi “bijelih“ potvrdio nam je kako Hajduk želi sve stvari definirati do 12. siječnja, odnosno do početka priprema za proljetni dio sezone.

A to znači kako bi tjedan u kojem bi se nastupalo na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske i koji prethodi početku priprema bio ključan za sastavljanje igračkoga kadra.

Dotad smo osuđeni na lamentiranje u kojem se mnogo stvari ponavlja iz dana u dan, pa tako i glede Hrvoja Vejića s kojim su obnovljene kombinacije, premda se u odnosu na jučerašnji dan nismo makli s mrtve točke...

Na sličan način treba tretirati i eventualne odlaske iz Hajduka, odgovore na pitanje kako se riješiti onoga dijela igračkog kadra koji nije neophodan u tri mjeseca proljetne sezone, a mogao bi samo prebukirati svlačionicu te potencirati nervozu tko igra, a tko misli da bi morao igrati?

Na primjer, da li jednom Dariju Jertecu predložiti raskid ugovora, da li pustiti da ode Siniša Linić, nakon otprije proklamiranih intencija da se omogući Tomislavu Bušiću i Mladenu Bartoloviću plasman u neku novu sredinu.

Ono što je izvjesno jest da ni Bušiću ni Bartoloviću nije kompliment kad ih se stavlja u kontekst razmjene sa Slavenom Belupom glede angažmana Bojana Vručine u Hajduk.


Što će reći Živković?

Simptomatično je da su dosad obnovljeni kontakti s Dragom Gabrićem (potpisao je novi ugovor) i Juricom Buljatom (tek što nije), a da je za dane poslije Nove godine ostavljen razgovor s Bušićem, Bartolovićem te Borisom Živkovićem.

Gabrić

Svima, naime, istječe ugovor u lipnju. Bilo je rečeno kako će se s navedenom petoricom raščistiti situacija do Nove godine, ali ima istine i u tome kako nema priše, za sve ima dovoljno vremena, pa dan prije ili dan poslije, problema nema...

U danima kad se ostanak Nikole Kalinića računa s 90 posto sigurnosti zanimljivo je hoće li Hajduk forsirati pregovore s Belupom glede Vručine sve do kraja prijelaznoga roka ili će doista 12. siječnja kazati “što smo uradili, uradili smo”.

Povezani članci

Who's Online

We have 316 guests and no members online