Ragbi: Kraljevi bez Nade, Splićani gostuju u Beogradu

Nada je osvojila Kup HrvatskeRagbijaše splitske Nade očekuje dovršetak posla u regionalnoj ligi koji su započeli prije dva tjedna na Starom placu. Tada su Splićani u prvom susretu četvrtfinala bili bolji od KBRK-a (Kraljevski beogradski ragbi klub) s velikih 32:3, a  igra se uzvrat u Beogradu. U međuvremenu Nada je osvojila još jedan trofej, Kup Hrvatske, pa im samopouzdanja pred ovaj ogled ne manjka. A i teško je vjerovati da Beograđani mogu poraziti najbolji hrvatski ragbi kolektiv, pogotovo s razlikom koja bi naše izbacila iz borbe za naslov ...

Piše: Josip Smolić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

- I prošle sezone u ovom stadiju natjecanja porazili smo istog protivnika, kako doma tako i na njihovu terenu. Ali, nije bilo lako, pobijedili smo ih u Beogradu s 32:24 - prisjetio se trener Nade Denis Puljiz susreta odigranog u Beogradu u svibnju ove godine.Ragbi klub "Nada"

Trebali su Splićani gostovati na Adi Ciganliji tada u ožujku, ali je politička situacija, odnosno napetosti koje su vladale u Srbiji zbog odcjepljenja Kosova, uvjetovala pomicanje termina. Bio je taj susret prvi splitskim ragbijašima nakon 1991. godine koji su odigrali u glavnom gradu Srbije.

- Nismo imali nikakvih neugodnih iskustava tada, pa ne vidim zašto bi ih imali i ovaj put - o mogućim ekcesima će Puljiz.

Podsjetimo, prošle sezone Nada je osvojila prvo izdanje regionalne lige. Tada je nakon KBRK pao mađarski Esztergom, a u finalu i drugi beogradski klub, Pobednik. Nakon što Nada opet preskoči KBRK očekuje ih bolji iz susreta Valiacitea (Bugarska) i Ljubljane (Slovenija), prvi susret dobili su na svom terenu Bugari s 22:18.