Ante Pešić Golub najbrže svladao Mosorske vrleti

mosor grebbeningmosor grebbeningOmiš je i ove godine bio domaćin četvrtog Mosor Grebbeninga, jedne od sedam utrka treking lige, koja obuhvaća natjecanja po planinskim vrhovima Hrvatske. Ove godine osmišljena kao kružna utrka sa startom i ciljem u Omišu, natjecatelji su mogli birati između ultra staze u dužini od 36 kilometara, 2500 m uspona i 10 kontrolnih točaka, te light staze, one malo lakše od 23 kilometra sa 1500 m uspona i 7 kontrolnih točaka. Ljubitelji prirode, oni istraživačkog duha, morali su se snalaziti po mosorskim vrletima, jer je bit ovog natjecanja stići što prije do cilja po zadanoj stazi na kojoj se nalaze kontrolne točke. Naravno, staza nije označena, pa se traži snalaženje u prirodi uz kompas i kartu. Prošlogodišnji pobjednik light staze, dugoratski zet Ante Pešić Golub iz Omiša ove godine odlučio se okušati na ultradugoj stazi i pobijedio s vremenom od 5 sati i 15 minuta, trebalo mu je samo 15 minuta više nego pobjedniku male light staze da prijeđe 13 kilometara dužu stazu ...


4. MOSOR GREBBENING


ante pešić Golub


Prošlogodišnji pobjednik light staze Ante Pešić Golub iz Omiša ove godine odlučio se okušati na ultradugoj stazi i pobijedio s vremenom od 5 sati i 15 minuta

Piše: Nikolina Tomasović / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Čini se da je domaćinima grebbening postao kao šetnja, jer je drugi u cilj stigao Gaćanin Dragomir Čović Bili (5 sati, 53 minute), koji je lani inače bio pobjednik u ovoj utrci. Treće mjesto duge ultra staze podijelili su - Elvir Sulić, Šindler Davorin i Brane Brezovec.


Mosor Grebbening


Od žena najbrža u ovoj disciplini očekivano je bila Darija Bostjančić (6 sati, 37 minuta), žena koja je osvojila Himalaju, pa joj ni mosorske vrleti nisu biti nikakav problem.

Na kratkoj light stazi najbrži je od muških natjecatelja bio Jakov Krstulović s vremenom od 4 sata i 57 minuta, a od žena Tea Ðurek (5 sati, 51 minutu).

Zainteresiranost rekreativaca ili profesionalaca za ovakvu vrstu sporta sve je bolja, o čemu svjedoči i broj od 160 natjecatelja iz cijele Hrvatske, BiH i Slovenije.


ante pešić Golub

Pobjednici Mosor Grebbeninga
Dragan Čović Bili, Ante Pešić i Ivo Pešić

 

Povezani članci

Who's Online

We have 185 guests and no members online