Dugoraćani na svjetskom kick-boxing prvenstvu u Beogradu

Stipe StipetićZahvaljujući našim odlično informiranim komentatorima (bravo Asu!) saznali smo da se ovih dana (točnije od 24.09. do 01.10) održava Svjetsko prvenstvo u Kick-boxingu u Beogradu na kojem nastupaju i naša dva sportaša iz Dugog Rata. To su Stipe Stipetić i Tomislav Čikotić. Na službenoj stranici prvenstva nema (ili nismo uspjeli pronaći) zadnjih vijesti niti rezultata, no na uvijek aktualnom forumu nokaut.com stranica pronašli smo informacije o borbama naših uzdanica (ali i ostale rezultate). Zadnje vijesti kažu da je Stipe Stipetić ušao u finale Svjetskog kickboxing prvenstva, a da je Tomislav Čikotić osvojio peto mjesto nakon borbe koju je morao predati zbog ozljede nosa. Čestitamo našim borcima i vjerujmo da će se Stipe vratiti s zlatom ... 

Piše: Lot333 / Nokaut.com
Izvor: Nokaut.com

Light contact:

+94 kg - Tomislav Čikotić (Cro) - Cristiano Lubrano (Ita) - 3:0

Tomislav je pobijedio svoju prvu borbu u 1/8 finala jednoglasnom odlukom sudaca i plasirao se u 1/4 finale.

+94 kg - Tomislav Čikotić (Cro) - Csaba Pobor (Hun) - pobjeda Pobora prekidom suca

Tomislav ČikotićU drugoj rundi, Pobor je udario Čikotića krošeom u nos koji je obilato prokrvario. Liječnici u roku od 2 minute nisu mogli zaustaviti krvarenje. Odluka sudaca je bila da je udarac slučajan te da se pobjeda dodjeljuje Poboru.

Hrvatsko vodstvo uložilo je žalbu argumentirajući da je udarac bio poslije sudačkog stopa, suci su ponovno raspravljali i ponovno zaključili da udarac nije bio nakon stopa i da povreda iprekid nisu posljedica namjere ili nepravilnog udarca već je slučajnost.

Zbog nemogućnosti nastavka borbe Čikotić je borbu izgubio i time ostao na ujutro osvojenom 5. mjestu.
 

Low-kick:

-86 kg - Stipe Stipetić (Cro) - Samir Kazimov (Aze) - 3:0

Jednoglasnom odlukom sudaca Stipe je pobijedio protivnika i ovom se pobjedom, drugom na ovom prvenstvu, plasirao u polufinale. U borbi za srebno u subotu ga očekuje Kazahstanac Georgiy Yemeliyanov.

-86 kg - Stipe Stipetić (Cro) - Georgiy Yemeliyanov (Kaz) - 2:1

Stipe StipetićOdlukom sudaca svoju polufinalnu borbu pobijedio je Stipe i plasirao se u finale gdje ga očekuje Rus Gamzat Ismalmagomedov.

-86 kg - Stipe Stipetić (Cro) - Gamzat Ismalmagomedov (Rus) - pobjeda Rusa s TKO u 3r.

Tehničkim knock outom u 3. rundi Stipetić je izgubio finalnu borbu te ostao na jučer osvojenom drugom mjestu i stečenoj srebrnoj medalji.

Čestitamo Stipe!
 

Povezani članci

Who's Online

We have 407 guests and no members online