VK Omiš - VK Korenat 8:8

Omiš - Korenat 8:8VK Omiš - VK Korenat 8:8. Uffff... što reći, što napisati nakon ovakvog kraja utakmice... Kraja koji je za anale, koji jedne baca u afan, a druge u delirij. Bio je ovo završetak vaterpolo utakmice za Ripleya (to je onaj što je sakuplja građu za knjigu "Vjerovali ili ne")! No krenimo iz početka. Korenat je počeo utakmicu vrlo dobro. Poveli smo. 0:1. Povećali vodstvo. 0:2. Naravno, i promašivalo se. Ali to smo mi... Uvik od volje za falit kontru, pogrešno dodat, opalit bez rezona... Ali igralo se, unatoč pogreškama, vrlo dobro u obrani. U napadu je carevao najbolji sidrun lige, oporavljeni Zdravko Delaš. Svaki njegov večerašnji gol bio je pravo remek-dijelo. Bez pretjerivanja. Naravno, problem je u tome što ga ostali Korentaši većinom loše ili nikako proigravaju. Igrao je Omiš bez Marka Eleza koji je krenuo na pripreme s svojim novim klubom (Jadran iz Herceg Novog, CG). Igrao je Omiš koliko su dopustili dugoraćani koji su cijelu utakmicu bili u rezultatskoj prednosti, kontrolirali i davali ton igri ...

Piše: Mladen Banović

Vodio je Korenat 5:2 unatoč presingu Omišana kojeg je koristio Delaš koji je carevao na poziciji sidruna, carevao i zabijao. Vrlo efektno. Artistički. Šraubama.

U tom periodu igre je zbog opetovanih prigovora na suđenje Marino Bilić isključen s pravom zamjene. Neshvatljivo mi je da jedan igrač koji svoju sportsku budućnost vidi u vaterpolu tako jeftino i glupo oslabi svoju ekipu.

Omiš - Korenat 8:8

Omišani su potom promjenili obranu, zaigrali zonski, koju Korenat nikako da probije izvana. Slabo se proplivavalo, sve je nekako bilo ugusto, krila su i s svojim igračima gušila centra. Stao je napad Korenta... Domaćini su počeli grickati prednost i hvatati priključak.

Trud i nesnalaženje dugoraćana im se isplatio. Stigli su do izjednačenja. No Korenat u idućem napadu opet vodi. Napokon dobra realizacija igrača više. Pleić na prvu stativu za Delaša, a Zdravko je tu neumoljiv.

Omiš - Korenat 8:8

Igra se posljednji minut. 7:8 stoji na semaforu. Vode gosti iz Dugog Rata. Uzbudljiva završnica utakmice. U gledalištu dreka, cika. Ne čuje se ni Mate. Omiš napada. Korenat se umješno brani. Gosti osvajaju loptu. Odlaze u napad. Dvadesetak sekundi je do kraja. Gol prednosti za goste. Dobivena utakmica? 

Trener domaćih, Hrvoje Bobanović, namjerno zove time-out dok je balun u posjedu Korenta. Peterac za goste! Ako se falije, imaju 20 sekundi za pokušati izjednačiti utakmicu. Delaš prilazi petercu. Sprema se izvesti ga. Ako zabije gotovo. Fešta gostiju!

Omiš - Korenat 8:8

Trener Korenta, Damir Kunjašić, odustaje od izvođenja peterca i umjesto njega bira napad do kraja utakmice. Tribalo je samo sačuvat balun tih 20-ak sekundi i otići kući pjevajući... Igrači Korenta se dodaju pred golom Omišana koji igraju presing. Još 15-ak, 12 sekundi. Ide vrijeme. Polako. Kao da stoji. Čeka se samo posljednji sučev zvižduk...

Omiš - Korenat 8:8

Ali avaj, potom se događa ključni trenutak utakmice!

Omiš - Korenat 8:8

Umjesto da sačuva balun do kraja napada i utakmice, igrač Korenta, Pleić, iznenada upućuje traljav lob udarac na gol?? Balun izlazi u gol-aut. Početnička i neshvatljiva poklon pogreška. Omišani lete u napad. Malo je vremena. Nemaju kontru, pokriveni su, ali nitko ne izlazi na Svetu Dobrotu koji cima jednom Sarača, dvaput, i upućuje udarac. Precizan. U sami gornji kut. Neobranjivo! Gol za veliki bod. Sudac odmah svira kraj. (Kasnije, saznajemo od ljudi iza zapisničkog stola da je bilo još 4 sekunde za posljednji napad Korenta).

Omiš - Korenat 8:8

Da, završnica je bila za Ripleya! Potpisnik ovih redova još ne vjeruje da se ovo dogodilo. Štoviše, smrzao se na trenutak od nevjerice kad je sudac označio kraj... Zanjemio. Gotovo je. I što sad žugat kad smo pobjedu imali na pladnju. I prosuli je... Eto, i kad po svim pokazateljima vaterpolo igre Korenat triba dobiti... pobjeda izostane.

A pobjeda u susjedskom derbiju je uvijek najdraža i barem bi malo zasladila gorak okus ove Korentove sezone, no eto, čuda se događaju, rijetko, ali se ipak događaju (a da se događaju češće vjerojatno se ne bi čudima zvala), derbi lige je završio podjelom bodova.

Omiš - Korenat 8:8

Povezani članci

Who's Online

We have 664 guests and no members online