Rukomet (M): Prošli Osejavu, slijedi Vrgorac

ivan i marinRK OSEJAVA – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  20:34 (10:14). Izašavši iz Boškovog autobusa prva misao većine nas bila je 'ajme da je nama jedna ovakva dvorana'.. Nova dvorana u Makarskoj koja još nije stara ni 6 mjeseci podjeljena je u dva dijela, u južnom dijelu je ogromni bazen dok je u sjevernom igralište za rukomet. Dvorana taman kakva bi nama trebala (ajde bazen nam nije baš napet), ali mislim da bi bilo najbolje da nam općina unajmi šator za cirkus preko zime pa da ga dignemo poviše Streljane jer je to izgleda jedina dvorana koju bi dugoraćani mogli napravit ...


RUKOMETNI KUP

Makarska, sportska dvorana, 07.10.2009.
Predkolo županijskog kupa


RK OSEJAVA – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  20:34 (10:14)

Piše: Miroslav Bibo Pivac / rkhd.hr
Foto: Sandra Pivac

Nije bilo puno vremena za razgledavanje već smo morali odmah u svlačionicu pa na zagrijavanje. Ovaj put 'skoro' nitko nije bio zainteresiran za poć pogledat utakmicu tako da su dragovoljci imali samo dva navijača dok je na tribinama bilo oko 100-tinjak gledatelja.


Čim sam ugledao ekipu osejave sve mi je bilo jasno, stari Baban koji sada vjerojatno ima oko 50 godina zagrijava se po dvorani dok oko njega trčkaraju momčići  koji svi skupa imaju godina koliko on sam.

S druge strane dragovoljcu su falili leteći F. Pleić, Ivanišević 1&2, Čulić, Pivac ali to nije ni bilo bitno jer smo mogli doći samo s golmanom i Skenderom i opet bi pobjedili.

Ajde sad malo pretjerujem ali makarani bi nas dobili jedino da nam je bus pri dolasku probija ogradu na Vruji pa da smo završili na dnu provalije u moru, u tom slučaju bilo bi 10:0 jer ne bismo došli.


Utakmicu smo počeli standardno loše, puno promašenih čistih zicera i u 12. minuti domaćin vodi 5:4. To im je ujedno bilo i jedino vodstvo jer je nakon toga usljedila serija od 5 naših golova i u 18. minuti rezultat je 5:9.

Utakmica se nastavila s puno pogrešaka s obe strane i u 26. minuti imamo vodstvo od 6 razlike 8:14, domaćini su do kraja poluvremena uspjeli dati još 2 gola dok je u 29. minuti Mislav (Keđa) Plazibat promašio penal (tijekom utakmice ih je realizirao 4).

I fala bogu kako to Mijo obično zna napraviti, 10 sekundi prije kraja poluvremena zove time-out i nakon kratkog razgovora s igračima zadnji napad je pokušan dvostruki cepelin na relaciji Stipičić-Perić-Galiot ali je ispalo toliko grozno da sam se sad samo iživcira, dobro je da sam doša do kraja prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu postupno smo povećavali razliku a trener Mijo je tijekom utakmice dao dovoljnu minutažu svim igračima tako da su se svi upisali u listu strijelaca.

Moram spomenuti ponovni pokušaj Stipičića i Galiota da naprave cepelin ali izgleda da u Trogiru nisu naučili ništa pametnog tako da im ni ovaj put nije uspilo.

Ništa više vrijedno spomena nije se desilo osim crvenog kartona u 59. minuti koji je zaradio igrač Osejave zbog 3 isključenja.


Moram napomenit da se nakon duge i teške plovidbe napokon vratio Marko (Ljigo) Perić koji je rutinerski odradio svoj dio posla zabivši 5 golova.


RK OSEJAVA

Slavo Jakša, Florijan Beriša 3, Nikola Urlić 3(1), Joško Mišić 2, Neven Jović 4, Ivan Pivac, Edwin Džemidžić, Damir Baban 2, Andrija Glavina 2, Frane Beroš, Renato Balajić, Toni Majstorović 1(1), Mate Jelavić, Marino Urlić 3
Trener: Stipe Urlić


Sl. predstavnik: Dino Mendeš
Isključenja: 14 minuta
Sedmerci: 3/2


RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC

Nino Čoko 2, Mislav Plazibat 5(4), Marin Mekinić 2,Marko Perić 5(1), Jure Klarić 4,  Miro Skender 1, Marko Galiot 6, Luka-Hrvoslav Perić 1, Ivan Pleić 3, Ante Bušić,Vedran Jerčić 1, Marin Stipičić 4, Ante Čizmić
Trener: Mijo Klarić

Sl. predstavnik: Joško Čizmić
Isključenja: 6 minuta
Sedmerci: 6/5

Suci: Marko Čolović i Ante Taraš (oba Kaštela)
Nadzornik: Dragan Zaro (Split)


Rezultati predkola županijskog kupa:

Jelsa – Hvar 23:21 (10:9)
Solin – Krilnik 25:26 (11:16)
Osejava – Hrvatski dragovoljac 20:34( 10:14)
Trogir – Kaštela Adriachem 19:32 (9:14)


Parovi prvog kruga 14/15.10.2009.

RK EMC Split – RK Jelsa
RK Kaštela Adriachem -  RK Kamičak
RK Vrgorac – RK Hrvatski dragovoljac
HRK Krilnik – RK Trilj pršut Voštane

 

Povezani članci

Who's Online

We have 292 guests and no members online