Zavičajna baština – prednost i temeljnica održivog razvoja Zabiokovlja

U organizaciji Udruge za očuvanje zavičajne baštine "Slivno", Sveučilišta u Zadru, Splitsko–dalmatinske županije te Turističke zajednice Splitsko–dalmatinske županije, održana je treća po redu znanstveno–stručna konferencija na temu Zavičajna baština – komparativna prednost i temeljnica održivog razvoja Zabiokovlja, područja kojeg karakterizira krš, siromaštvo, iseljenost, besperspektivnost i zaostalost u razvojnom pogledu. A da to i ne mora biti tako, barem što se tiče perspektiva i razvoja, na konferenciji je izlagao i pročelnik za turizam Splitsko – dalmatinske županije, Joško Stella, s temomEtno – eko sela, te direktor Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije, Dr. sc. Mili Razović, s temom Agroturizam i održivi razvoj Zabiokovlja ...

RAZVOJ ZAGORE
 
Zavičajna baština – komparativna prednost i temeljnica održivog razvoja Zabiokovlja
 

Izvor: Dalmacija.hr

 
Konferencija je trajala dva dana i to 07. i 08. svibnja 2009. na nekoliko lokacija (Vrgorac, Proložac, Runović i Slivno), kojoj je glavni cilj bio da na znanstveno stručnoj paradigmi  promišlja i istraži ambijentalne vrijednosti kao komparativne prednosti i temeljnice održivoj razvoja Zabiokovlja. Jer, ovo područje karakterizira krš, siromaštvo, iseljenost, besperspektivnost i zaostalost u svakom pogledu.

Na konferenciji je izlagao i pročelnik za turizam Splitsko – dalmatinske županije, Joško Stella, s temom „Etno – eko sela“, te direktor Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije, Dr. sc. Mili Razović, s temom Agroturizam i održivi razvoj Zabiokovlja.

Povezani članci

Who's Online

We have 186 guests and no members online