Stara britva čini najbolje svoj posa

Marko Balić BricoMarko Balić BricoKada netko s ljubavlju obavlja svoj posao 46 godina bez prestanka i, što je još bitnije, bez dana godišnjeg odmora ili bolovanja, onda to doista zaslužuje nagradu. Upravo zato Dugoraćaninu Marku Baliću Brici nedavno je dodijeljena nagrada za životno djelo Općine Dugi Rat. Sve je počelo davne 1959. kada je mladić rodom iz Katuna otvorio svoju brijačku radnju u Pločama nakon izučavanja zanata u Metkoviću. Budući da u Dugom Ratu nije bilo ni jedne brijačnice, a ni kuće, 1963. ga je put, logično, doveo ovamo gdje živi do dana današnjeg. - Druga su to vremena bila - s radošću se prisjeća ovaj vitalni 73-godišnjak... U njegovoj radnji kao da je vrijeme stalo, sve je još uvijek isto, jer, kako kaže, unatoč tehnologiji i više od deset vrsta različitih mašinica, koje kao na izložbi popunjavaju njegove police, "ipak stara britva najbolje čini svoj posa" ...

VITALNI 73-GODIŠNJI DUGORAĆANIN MARKO BALIĆ BRICO DOBITNIK OPĆINSKE NAGRADE ZA ŽIVOTNO DJELO

Stara britva čini najbolje svoj posa

Dugoraćki Brico svoj posao punih 46 godina radi bez bolovanja i godišnjeg odmora, a uvijek je besplatno šišao sve branitelje i siromašne, a ne naplaćuje ni kućne posjete bolesnima

Marko Balić Brico
Marko Balić Brico u svojoj radnji koju ne napušta ni s navršene 73 godine / foto: Ante Čizmić

Piše: Nikolina Tomasović / Slobodna Dalmacija
Foto: Mladen Banović, Ante Čizmić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija

Kada netko s ljubavlju obavlja svoj posao 46 godina bez prestanka i, što je još bitnije, bez dana godišnjeg odmora ili bolovanja, onda to doista zaslužuje nagradu.

Marko Balić Brico

Upravo zato Dugoraćaninu Marku Baliću Brici nedavno je dodijeljena nagrada za životno djelo Općine Dugi Rat.

U njegovoj radnji kao da je vrijeme stalo, sve je još uvijek isto, jer, kako kaže, unatoč tehnologiji i više od deset vrsta različitih mašinica, koje kao na izložbi popunjavaju njegove police, "ipak stara britva najbolje čini svoj posa".

meštar Marko Balić
Meštar Marko Balić na radnom mjestu...

Generacije Dugoraćana prošle su kroz njegovu radnju i uvijek se sa zadovoljstvom vraćaju. Ne samo zbog kvalitete rada ruku, koje nikada nisu pogriješile, niti ikoga ozlijedile, već i zbog velikog Markova srca koji je uvijek besplatno šišao sve branitelje, siromašne, a nikada, kako kaže, nije naplatio kućne posjete bolesnima.

Jedan je od rijetkih koji još "daje na veresiju". Stoga ga posjećuju mušterije ne samo iz Dugog Rata nego iz Europe i svijeta, pogotovo u ljetnim mjesecima.

Unatoč rijetko niskim cijenama šišanja i brijanja od samo 20 kuna, prihvatljivim upravo u ovo recesijsko doba, kaže da je recept za dugi radni vijek u neizmjernoj ljubavi prema poslu i strpljivosti.

Marko Balić

- Mene nikad nije trebalo budit za posao, niti sam ikad zakasnio.

Ne kasni ni u plaćanju svojih obveza, potvrdit će nam čelnici dugoratske općine, jer je u pravilu jedan od najurednijih platiša poreznih i komunalnih davanja.

Marko Balić Brico

Osim poreznog kartona, prazan mu je i liječnički, a nadamo se da će tako i ostati te da će šjor Brico još dugo uljepšavati svoje mještane i ostale koji su dobrodošli u njegovu radnju.


Marko Balić
Evala Meštre!