Tvorničari proslavili prvu godinu rada

Tvornica idejaskupština TvorničaraUdruga "Tvornica" Dugi Rat je u petak, 27.03.2009.g. održala redovnu godišnju skupštinu Udruge kojoj je prisustvovalo većina članstva, suradnici i dragi gosti. Nakon izbora radnog predsjedništva i verifikacijske komisije u uvodnoj riječi skupštinarima se obratio predsjednik udruge Goran Tičić. Potom je pročitan izvještaj Nadzorne komisije, a Mladen Banović govorio je o radu Udruge u protekloj godini (i pola toga uspip zaboraviti spomenuti) u kojoj je rješeno pitanje prostorija za rad udruge, 100 godina Dugog Rata obilježeno u organizaciji udruge odlično posjećenom izložbom "100 fotografija za 100 godina Dugog Rata", organizirano predavanje Don Ivana Grubišića u Dugom Ratu na temu "Vjera i Nada u izazovima života", nakon 30 godina stanke opet pokrenute Dugoraćke Maškare, malom prigodnom akcijom obilježen Dan Žena,.. Goran je iznio financijsko izvješće za 2008, nakon čega se pristupilo usvajanju izvješća. Potom se se razvila konstruktivna rasprava o sljedećim akcijama Udruge i Planu rada u 2009. O tome više u službenom zapisniku kojeg ćemo uskoro objaviti na ovim stranicama. Točka "Razno" uvijek je jedan od najzanimljivijih. Tako je i bilo ovaj put a posebni obol ugodnoj, prijateljskoj i konstruktivnoj ćakuli članova udruge i njihovih gostiju dao je naš chef Rino Pavlić svojim kulinarskim delicijama ...

SKUPŠTINA UDRUGE "TVORNICA" DUGI RAT

Izvor: Udruga Tvornica
Foto: Mladen Banović

Tvornica ideja

Od evidentiranih 47 članova udruge "Tvornica" Dugi Rat redovnoj godišnjoj skupštini prisustvovalo je 31 član, što čini većinu i sjednica je mogla započeti s radom.


DNEVNI RED

1. Izbor radnog Predsjedništva
2. Izbor verifikacione komisije
3. Uvodna riječ Predsjednika Udruge
4. Izvještaj verifikacione komisije
5. Izvještaji : a) Nadzorne komisije b) O radu u protekloj godini c) Financijski izvještaj
6. Usvajanje izvještaja
7. Plan rada za slijedeći period
8. Usvajanje plana rada za slijedeći period
9. Razno


FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ

UKUPNI PRIHODI iznose 29.790,00 kuna.
UKUPNI RASHODI iznose 21.176,60 kuna.

STANJE NA ŽIRO RAČUNU je 8.613,40 kuna (izvod broj 10/09)IZVJEŠTAJ O RADU ZA 2008.GODINU

Na početku smo odmah, u skladu sa odlukama na osnivačkoj Skupštini, izabrali dva nova člana IO: Nadu Tokić i Ivicu Puljka. Međutim, iz rada IO svatko iz svojih razloga su se povukli Pave Tomić i Ante Čikotić.

Na samim sjednicama IO imali smo običaj da istima prisustvuju i članovi Nadzorne komisije.

Problemi sa sastancima su bili uglavnom vezani za prostorije u kojima bi Udruga se sastajala, donoslia odluke, odnosno radila. U svibnju prošle godine smo nakon intezivne potrage pronašli prostor u neboderu u Jadranskoj ulici. 

Nakon toga je došlo ljeto, i vrlo slaba angažiranost skoro svih članova IO, da be se sve pokrenulo kada smo počeli intezivno raditi na postavljanju izložbe "100 fotografija za 100 godina Dugog Rata".

Ista je uz veliki angažman i podosta poteškoća održana početkom prosinca prošle godine. I mislim da ne trebamo o njoj puno govoriti, jer sve može stati u jednu riječ: fenomenalno.

Slijedeća akcija je bila predavanje don Ivana Grubišića koje je održano na sami kraj prošle 2008. godine. Predavanje je također bilo izuzetno dobro posjećeno.

U ovoj godini smo nastavili s radom te smo nakon 30-ak godina obnovili Dugoratske Maškare, s kojima smo, a pogotovo s obzirom na veliku stanku, više nego zadovoljni.

Povodom Dana Žena priredili smo malu akciju dijeljenja ruža ženama koja je bila dobro prihvaćena.

Eto, to je u najkraćim crtama izvještaj o radu Udruge u proteklom periodu.

Isti, naravno, ne bi bio potpun kada ne bismo naglasili one bez kojih sigurno ništa od ovoga ne bi bilo napravljeno a to su naši sponzori i prijatelji:

Obrt Dalmacija,
firme Grom, DTD,
Obrt Nejašmić,
Messer Croatia plin,
Projekt Uvala,
Turistička zajednica Općine Dugi Rat
i naročito,
Općina Dugi Rat,

s kojima smo ostvarili izuzetnu suradnju i kojima se posebno zahvaljujemo na prepoznavanju naših projekata i sudjelovanju u njihovoj realizaciji.

Odluka o članarini

Skupština Udruge je prihvatila, odnosno odobrila odluku Izvršnog odbora o članarini koja iznosi 10,00 kn mjesečno, odnosno 100,00 kn jednokratno za cijelu godinu. Uplate prima Vesna Pleić, tajnica Udruge.

Važno je ovdje naglasiti da je Udruga "Tvornica" otvorena prema svima i da se svi zainteresirani mogu aktivirati i surađivati u aktivnostima i projektima udruge, no samo članovi udruge imaju pravo glasa na Skupštini.


FOTO-IZVJEŠĆE

Detalji s Skupštine udruge

Napomena: Klikni za VEĆU sliku...


skupstina

skupstina

skupstina

skupstina

skupstina

skupstina

skupstina

skupstina

skupstina

skupstina

skupstina

skupstina

skupstina

skupstina

skupstina


 

Povezani članci

Who's Online

We have 327 guests and no members online