Pravo stanje Naše stvari (2)

Dugi RatDragi Slobo, ja te (za razliku od mnogih) blatit neću; dugo se poznajemo, skupa radimo za boljitak našeg čovika... Uostalom, to nikada nije bio moj način političke borbe. Ali moram se osvrnuti na ovaj tvoj članak  Clanak "Pravo stanje Naše stvari" sa par komentara i pitanja jer sam jedan od spomenutih /rušitelja/ općinske vlasti... Kažeš da si prije dvije godine, kada se raspala koalicija HDZ-HKDU-HSP bio za nove izbore i da se nisi priklanjao niti jednoj strani. Što se to Slobo moj promijenilo od tada pa si postao takav gorljivi zagovornik sadašnje vladajuće strukture? Postali su bolji, efikasniji? Kolegi Tonću Trgi spočitavaš da je prvo ušao u koaliciju zbog nekakvih osobnih interesa (nagrađen kao kreator prostornog plana) a zatim ponovno radi osobnih interesa i izašao iz te koalicije. Teške riječi Slobo. Zar niti jednog trenutka nisi pomislio da bi se i o tvom političkom djelovanju u posljednje četiri godine dalo špekulirati na isti način? Prvo si bio za nove izbore i rušenje koalicije no dolaskom na mjesto dopredsjednika vijeća naglo postaješ borac za održanje postojeće strukture na vlasti pošto-poto, čak i kada po zakonima ove zemlje bezobzirno gaze! ...

Pravo stanje Naše stvari (2)

Piše: Bernardin Petrić Bendo
Vijećnik Općine Dugi Rat

Dragi Slobo, Ja te (za razliku od mnogih) blatit neću; dugo se poznajemo, skupa radimo za boljitak našeg čovika... Uostalom, to nikada nije bio moj način političke borbe. Ali moram se osvrnuti na ovaj tvoj članak sa par komentara i pitanja jer sam jedan od spomenutih /rušitelja/ općinske vlasti.


1.

Kažeš da si prije dvije godine, kada se raspala koalicija HDZ-HKDU-HSP bio za nove izbore i da se nisi priklanjao niti jednoj strani. Što se to Slobo moj promijenilo od tada pa si postao takav gorljivi zagovornik sadašnje vladajuće strukture?

Postali su bolji, efikasniji? Kolegi Tonću Trgi spočitavaš da je prvo ušao u koaliciju zbog nekakvih osobnih interesa (nagrađen kao kreator prostornog plana) a zatim ponovno radi osobnih interesa i izašao iz te koalicije. Teške riječi Slobo.

Zar niti jednog trenutka nisi pomislio da bi se i o tvom političkom djelovanju u posljednje četiri godine dalo špekulirati na isti način? Prvo si bio za nove izbore i rušenje koalicije no dolaskom na mjesto dopredsjednika vijeća naglo postaješ borac za održanje postojeće strukture na vlasti pošto-poto, čak i kada po zakonima ove zemlje bezobzirno gaze!

2.

Spočitavaš nama iz oporbe da se nismo držali slova zakona kada smo tražili od gosp. Petra Kaćunka da sazove sjednicu Vijeća na kojoj smo željeli raspraviti o njegovom statusu. A tužna istina je da tebi, iako si dopredsjednik vijeća to slovo zakona nije poznato. Naime, poslovnik o radu općinskog vijeća (članak 23.) predviđa da sjednice saziva isključivo predsjednik vijeća a potpredsjednik to može učiniti jedino u slučaju njegove odsutnosti ili spriječenosti. Tako je naša dužnost bila uputiti zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice upravo tadašnjem predsjedniku Petru Kaćunku.

Mi smo kao predstavnici oporbe tada u prijedlogu tražili (citiram) /utvrđivanje legitimiteta predsjednika općinskog vijeća gdina. Petra Kaćunka te zakonitosti odluka donešenih od strane poglavarstva i Općinskog vijeća nakon 14.08.2008./. Dakle nikakvo rušenje vlasti (iako i na to kao oporba imamo pravo), nikakvo paraliziranje projekata i slično kao što ti to veliš.

To je umjesto nas učinio gdin Petar Kaćunko skrivanjem činjenice da je promjenio mjesto boravka iako je znao da o tome mora obavijestiti vijeće te predati mandat na raspolaganje!

Zato te otvoreno pitam pred svima: da li rušenjem vlasti i pokušajem paraliziranja projekata smatraš zahtjev oporbe za utvrđivanjem legitimiteta predsjednika, ili navedeni potez gdina Petra Kaćunka?

Izgleda da te kršenje moralnih principa ali i zakona ove države previše ne uzbuđuje jer, u svom pismu kažeš (citat) /uzgred rečeno gradonačelnik Omiša prebiva u Stobreču/ . Misliš bi stanovnike naše općine trebalo zanimati gdje gradonačelnik Omiša spava ili samo nespretno pokušavaš obraniti Kaćunkov potez?


3.

Spominješ sjednicu s temom /vijećnićka pitanja (oporbena)/ na koju mi predstavnici oporbe nismo došli. Ti bi kao zamjenik predsjednika vijeća morao znati da ne postoje oporbena vijećnička pitanja te da nismo na nikakav način bili obaviješteni da će sjednici prisustvovati i predstavnici Hrvatskih voda.


4.

Stanovnicima ove općine pokušavaš podvaliti tezu da je oporba bila za nove izbore koji bi koštali 200 tisuća kuna iako ti je jasno da bi pad vladajuće koalicije donio samo vladinog povjerenika do ionako nadolazećih redovnih lokalnih izbora. Kažeš i da bi u tom slučaju stali svi općinski projekti, da bi rad bio paraliziran itd...

Koji to projekti Slobo? Što je to tako važno čekalo da lokalni izbori pokucaju na vrata da bi se počelo rješavati? Baš me zanima koji će to veliki projekt biti realiziran do kraja mandata ove vlasti sada kada si je ti spasio od nas rušitelja!


5.

Djelovanje oporbe nazivaš /obmanom javnosti potpomognutom novinarom Slobodne Dalmacije/. Ja tvoj članak nazvan /pravo stanje naših stvari/ nazivam loše izvedenim pokušajem obmane javnosti. Kad smo već kod obmana, tvoj navod da je novinar Slobodne Dalmacije PROVJERENO član SDP-a je ponovno pucanj u prazno. Slijedeći put provjeri malo bolje.

Kažeš da je uvelike započela prljava predizborna kampanja. Tko ju je započeo Slobo? Oporba svojim ukazivanjem na nezakonitosti? Vlast ignoriranjem nezakonitosti u vlastitim redovima? Ili ti to činiš baš ovim člankom?


6.

Da ja slučajno raspolažem podacima kojima ti barataš vezano uz dugovanja vijećnika prema općini, davno bih sa njima izašao u javnost i pred općinsko vijeće jer bih to smatrao svojom dužnošću. Ne bih kao ti kalkulirao i tempirao ih pred izbore. Ako je svrha iznošenja tih podataka zaštita općinske imovine onda si zakasnio. Ako je to samo nastavak prljave kampanje tada se moram složiti s tobom da će nekima definitivno sve izborne lađe potonuti.

Ostale tvoje netočne navode nemam namjeru posebno komentirati.

 

Nadolazeći izbori će biti najbolji odgovor svima onima koji misle da mještani ove općine neće znati kazniti nerad i nepoštivanje zakona od strane određenih pojedinaca i njihovih partnera.

Sve Vas lipo pozdravljauvik svoj Bernardin Petrić Bendo


Povezani članci

Who's Online

We have 38 guests and no members online